Eerste nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Eerste nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Excelsior'31 1 - Gonemo/Redox 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Gonemo/Redox 1 verrassend verloren. Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 2-4. Voor Excelsior’31 betekent dit de eerste nederlaag van de competitie in de Topklasse E.

Waar Excelsior’31 vorige week nog een puike wedstrijd in Lelystad speelde, was het deze avond totaal anders. Excelsior’31 begon uitermate zwak aan de wedstrijd en het creëerde in de eerste helft nauwelijks kansen. De gasten uit Winterswijk gingen daarom ook verdiend met een 0-2 voorsprong de rust in.

Het veldspel werd in de tweede helft bij Excelsior’31 niet veel beter. Wel deelde de Rijssenaren een aantal speldenprikjes uit, maar echte grote kansen kreeg het nog niet. Gonemo/Redox kreeg vervolgens een grote mogelijkheid op de 0-3, maar deze werd niet benut. Hierna drong Excelsior’31 aan. Dit werd tien minuten voor tijd beloond door een treffer van Maarten Postma (1-2).

Vanaf dat moment stapelden de kansen zich op, maar door het mee laten spelen van de keeper aan Excelsior’31 zijde bracht dat ook risico’s met zich mee. De gesloten defensie van de Winterswijkse formatie stond op buigen. Drie grote kansen op de gelijkmaker werden om zeep geholpen. Excelsior’31 bleef gemakzuchtig spelen en kreeg mede hierdoor op een knullige manier de 1-3 om de oren. Deze werd notabene gescoord door de keeper van Gonemo/Redox, die er deze avond letterlijk én figuurlijk bovenuit stak. Een rots in de branding bij de tegenstander.

Toen Arnoud Baan drie minuten voor tijd de 2-3 binnenschoot, ging Excelsior’31 wederom nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Maarten Postma en Nathan Oraile (schot op de paal) waren erg dichtbij, maar wederom kreeg het een knullig doelpunt tegen. Hierdoor stond er uiteindelijk een teleurstellende 2-4 eindstand op het scorebord.

Gezien de kansen in de laatste tien minuten van de wedstrijd had Excelsior’31 minimaal een punt verdiend. Anderzijds, wanneer de beleving en concentratie ontbreekt en er gemakzuchtig wordt gevoetbald verdien je het als team ook niet. Een wijze les voor het team van coach Ichtus Rahanra, want voetballen kunnen ze wel, iets wat ze in vele voorgaande wedstrijden wel lieten zien.

Over drie weken spelen de Rijssenaren de volgende wedstrijd. Het reist dan op woensdag 25 februari af naar Nijkerk voor de belangrijke uitwedstrijd tegen nummer twee; Walk Inn Boys. Met in totaal twintig speelrondes is de stand aan kop als volgt: 1. Excelsior’31 14-37, 2. Walk Inn Boys 15-30 en 3. Brasil ’77 15-28.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: Maarten Postma (1x), Arnoud Baan (1x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (K), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Nathan Oraile en Henk Lankamp.
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Erik Baan