Angstgegner Berkum 2 ook nu weer te sterk voor Excelsior'31 2

Foto bij Angstgegner Berkum 2 ook nu weer te sterk voor Excelsior'31 2

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interviews (met Bram Freie) door José Nijhof.

Excelsior'31 2 verliest de topper van Berkum 2 (2-0)

Excelsior'31 2 moest zaterdag, in de eerste wedstrijd van de 2e seizoenshelft, aantreden tegen de kampioen van vorig jaar, Berkum 2. Ook dit jaar doen beide ploegen weer bovenin mee, Berkum verzamelde voor de kerst 3 punten meer dan Excelsior'31 2 en dus was het een zeer belangrijke wedstrijd voor de mannen van trainer Bram Freie.

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis, Kevin Jansen, Nick Haase (60. Stephen Jansen), Gertjan Schultink, Danny Schoenmaker, Simon Baysoy, Mats Knol (52. Rob ten Hove), Mark Breukink, Frank Averesch (52. Yorick Calkhoven), Jelte van der Berg, Ties ten Barge

Om 11.45 uur werd er in Zwolle afgetrapt. Excelsior'31 2 begon sterk en speelde de eerste 20 minuten veelal op de helft van Berkum, zonder dat echte kansen opleverde. Na de sterke opening kwam Berkum steeds iets beter in hun spel, in de 34e minuten de eerste kans van de wedstrijd. De rechtsbuiten van Berkum kwam schuin voor Patrick Loohuis en wipte de bal over Patrick heen, Kevin Jansen was allert en haalde de bal net voor de doellijn weg.

We gingen rusten met een terechte 0-0 stand. Beide ploegen kwamen lastig aan het voetballen, doordat beide teams verdedigend goed stonden en weinig tot niets weggaven.

Na de rust begon Excelsior'31 2 zwak, in de 48e minuut verloor Danny Schoenmaker een duel van de rechtsbuiten van Berkum, de voorzet leek niet gevaarlijk, maar dwarrelde bij de 2e paal tegen de binnenkant van de paal aan, Simon Baysoy kreeg de bal ongelukkig tegen zijn knie en de bal verdween in het doel. Een zeer gelukkige treffer voor de thuisploeg.

Gelijk daarop leek Berkum 2-0 te maken, maar Patrick Loohuis kon redding brengen. In de 53e minuut kreeg Berkum een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap werd hard langs de muur en tegen de paal geschoten, via de rug van doelman Patrick Loohuis ging de bal in het doel, 2-0. Wederom een zeer gelukkige teffer, maar ook deze telde en dus moest Excelsior'31 2 in ruim een half uur een 2-0 achterstand zien goed te maken.

Aanvaller Stephen Jansen kwam erin voor verdediger Nick Haase en Excelsior'31 2 nam alle risico's om toch nog een punt over te kunnen houden aan deze wedstrijd. In het laatste half uur zocht Excelsior'31 2 wel naar een gaatje in de defensie van de thuisploeg, maar er werden nauwelijks gaatjes gevonden. Berkum 2 had het in de counter ook nog een 3e treffer kunnen maken, maar liet dit na.

Na 93 minuten werd er afgefloten en moest Excelsior'31 2 puntloos terug naar Rijssen. Berkum 2 pakte door deze overwinning de koppositie, doordat Sparta Nijkerk en HHC punten lieten liggen. Zo blijft het zeer spannend bovenin de reserve hoofdklasse A.

Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma.

Zaterdag 21 februari speelt Excelsior'31 2 thuis tegen ASV Dronten 2, deze wedstrijd begint om 11.30 uur.