Excelsior'31 wint simpel van Flevo Boys (samenvatting & foto's geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 wint simpel van Flevo Boys (samenvatting & foto's geplaatst!)

Excelsior'31 wint simpel van Flevo Boys (samenvatting & foto's geplaatst!)

Klik hier voor 352 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van 'Excelsior'31 - Flevo Boys' op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons. 




* Reactie John Lubbers



* Reactie Roeland ten Berge



Door Martin Klaassen




Waar de contouren van de selectie voor volgend seizoen verder zichtbaar worden, weet de huidige selectie dat er dit seizoen nog veel te winnen is. Na de winst bij VVOG volgde met Flevo Boys de volgende horde, met als doel om de aansluiting met de top 2 (DVS'33 en Harkemase Boys) verder gestalte te geven. Roeland ten Berge had, net als vorige week, weer wat te kiezen.  Hij had ten opzichte van de wedstrijd tegen VVOG één wijziging in petto: dribbelkoning Hempenius mocht ditmaal beginnen, dit ging ten koste van Tim Letteboer.

Excelsior’31 liet vanaf de start blijken dat er voor Flevo Boys op De Koerbelt weinig te halen zou zijn. Exemplarisch was dat de teller aan hoekschoppen voor de thuisploeg al na 2 minuten spelen al op 3 stond. De hoofden van de toeschouwers stonden, net als een statief van een fotocamera, maar op 1 zijde van het veld afgesteld: de helft van Flevo Boys. De roodwitten combineerden er lustig op los, straalden spelvreugde uit en veroverden de verloren ballen snel weer terug.

In de 8e minuut was Excelsiors topscorer Hakim Ezafzafi dicht bij de openingstreffer. Flevo Boys-doelman Rosink was uitgespeeld, maar de te hulp geschoten Flevo Boys-verdedigers sloten de weg naar het doel af. Het combineren ging Excelsior’31 uitstekend af. Korte driehoekjes werden afgewisseld met het opkomen van de backs en Rico Wolven zorgde er met verfijnde dieptepasses voor prachtige spelvoortzettingen. Alleen het doelpunt miste nog.

Dit doelpunt kwam er in de 26e minuut vanaf de penaltystip. Een slim balletje in de diepte van Niek Davina werd op waarde geschat door kilometervreter Michel Gerritsen Mulkes. Hij passeerde de doelman en werd tegen de grond gewerkt door Dennis van der Wal. De zwager van Excelsioor Adi Draganovic moest, omdat hij een doorgebroken speler neerhaalde, inrukken met een rode kaart. Hakim Ezafzafi benutte de strafschop onberispelijk.

Het spel werd daarna iets minder spectaculair. Zelfs de vanmiddag figurerende doelman Arjan Kok, die zijn kousen tot het maximale aan het uitrekken was om de kou tegen te gaan, moest nog even in actie komen. Met een uitspeelmisser, sterk uitkomen, een goede uitgooi en het verwerken van een paar terugspeelballen is zijn inbreng beschreven. De grond heeft hij niet getoucheerd.

Na rust trok Flevo Boys zich nog verder terug. Met een linie van 4 verdedigers en 2 spelers vlak ervoor, werd het er voor Excelsior’31 niet makkelijker op om de score verder uit te breiden. Hoewel het verschil in doelpunten slechts 1 was, hoefde Excelsior’31 zich door deze speelwijze nog minder zorgen te maken. Het bleef geconcentreerd het plan, waarmee het deze middag succes begon, uitvoeren.

Met het inbrengen van Patrick Gerritsen kon Excelsior’31 de linies van Flevo Boys iets verder uit elkaar trekken. Daarbij had ook Amanuel Isa, die de moegestreden Joran Pot verving, zijn waarde met zijn aanvallende en doelgerichte intenties. De aanvallende kwaliteiten van Mister Excelsior’31 leverden Excelsior’31 de 2-0 op. Isa kreeg de bal na een mislukte vooractie van Gerritsen voor zijn voeten en nam de Flevo Boys doelman onder vuur. Rosink kon de bal slechts keren. Michel Gerritsen Mulkes was er vervolgens als de kippen bij om de trekker over te halen: 2-0.

De wedstrijd, die een verdiende winnaar opleverde, kreeg nog een onnodig slot. Flevo Boys eindigde de wedstrijd met 9 man, omdat Jarno van der Wal, de broer van de al eerder weggestuurde aanvoerder Dennis van der Wal, op roekeloze wijze de benen onder Amanuel Isa vandaan schopte.

Met de winst op Flevo Boys klimt Excelsior’31 naar plek 3 op de ranglijst. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn.

In de loop van het weekend volgen de samenvatting + reacties van Excelsior’31 TV en de fotoreportage van Excelsior’31 – Flevo Boys.

Excelsior'31 - Flevo Boys: 2-0 (1-0)

Doelpunten: 26. Hakim Ezafzafi 1-0, 80. Michel Gerritsen Mulkes 2-0

Geel: Adi Draganovic, Amanuel Isa (Excelsior’31)

Rood: Dennis van der Wal, Jarno van der Wal (Flevo Boys)

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler, Rico Wolven, John Lubbers, Adi Draganovic, Joran Pot (72. Amanuel Isa), Coen Vloedgraven, Michel Gerritsen Mulkes (82. Tim Letteboer), Gradus Hempenius (78. Patrick Gerritsen), Hakim Ezafzafi, Niek Davina

Flevo Boys: Rodney Rosink, Arjen Bergsma, Dennis van der Wal, Arnoud Post, Aran Nijboer, Arjen Postma, Timon Rorije (46. Jarno van der Wal), Frank Post (82. Yander Zandbergen), Allan Bakker, Wesley de Klein, Paul Bergtop (62. Jeroen de Groot)

Stand:

Kalender icoon zondag 22 februari 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers