Excelsior'31 2 overklast ASV Dronten 2

Foto bij Excelsior'31 2 overklast ASV Dronten 2

Excelsior'31 2 kon zaterdag op volle oorlogssterkte aantreden tegen ASV Dronten 2. ASVD staat op de laatste plaats met 3 punten en lijkt de hoop op handhaving opgegeven te hebben. Excelsior'31 2 wil graag de aansluiting met de top behouden en dus moest er vandaag gewonnen worden.

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis (k), Kevin Jansen, Gert-Jan Schultink, René Sikkelbein (67. Roberto Cioineaga), Rob ten Hove, Simon Baysoy, Mark Breukink (67. Mats Knol), Jelte van der Berg, Ties ten Barge (30. Yorick Calkhoven), Marco ten Bolscher (45. Frank Averesch), Gerald ten Hove (45. Stephen Jansen)

Vanaf de openingsfase was duidelijk wie de bovenliggende partij was vandaag. Excelsior'31 had veel balbezit en als het de bal verloor veroverden men de bal vrijwel direct weer terug. In de 11e minuut leek Marco ten Bolscher op aangeven van Ties ten Barge de 1-0 te maken, maar volledig ten onrechte werd de treffer afgekeurd op advies van de grensrechter van ASVD.

In de 17e minuut was het wel raak. Simon Baysoy tikte de 1-0 tegen de touwen, nadat de keeper van ASVD de bal los liet. 2 minuten later verscheen Marco ten Bolscher met de bal aan de voet voor de keeper, hij gaf de bal aan de meegelopen Simon Baysoy die zijn 2e treffer liet aantekenen, 2-0.

Na de 2-0 werd Excelsior'31 2 wat slordiger in balbezit en verloor een aantal keren slordig de bal, waardoor ASVD 2 aardige kansen kreeg, maar deze waren vandaag niet aan de aanvallers uit Dronten besteed. In de 30e minuut moest Ties ten Barge geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Yorick Calkhoven.
Nog voor de rust viel de 3e Rijssense treffer, rechterverdediger Kevin Jansen zette de aanval zelf op, liep door en Simon. Bayrou gaf de bal prachtig voor, Kevin kon van dichtbij binnen koppen. Mooie aanval, mooie voorzet en dus een heerlijke treffer.

In de rust kwamen Frank Averesch en Stephen Jansen voor Marco ten Bolscher en Gerald ten Hove. Ook in de 2e helft was het veelal eenrichtingsverkeer. In de 60e minuut werd het 4-0. Jelte van der Berg kwam alleen voor de keeper en leek te gaan scoren, maar op het laatste moment gaf hij de bal aan de meegelopen Simon Baysoy, die de bal knap in de bovenhoek schoot, 4-0.

In de 67e minuut kwamen ook Mats Knol en Roberto Cioineaga in het veld. Alle frisse krachten zorgden voor een leuke slotfase, waarin de uitslag werd opgeschroefd. Frank Averesch maakte de 5-0 op aangeven van Roberto Cioineaga. De 6-0 werd gemaakt door Yorick Calkhoven, na een prima voorzet van Frank Averesch. De 7-0 was het toetje, Jelte van der Berg dook alleen op voor de doelman van ASVD en stifte de bal prachtig over hem heen. Na de 7-0 floot de scheidsrechter direct af.  Het klasseverschil tussen beide ploegen was te groot om er een echte wedstrijd van te maken.

Volgende week wacht een hele andere tegenstander, dan moet er worden aangetreden tegen een van de sterkste ploegen van de reserve hoofdklasse CSV Apeldoorn 2. We spelen om 12.30 uur in Apeldoorn.