Tweede nederlaag op rij voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Tweede nederlaag op rij voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Walk Inn Boys 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31, koploper in de Topklasse E, heeft woensdagavond de uitwedstrijd tegen nummer twee Walk Inn Boys met 5-3 verloren. Door deze tweede nederlaag op rij staat Excelsior’31 niet op ‘matchpoint’ voor het kampioenschap, maar ziet het de voorsprong slinken tot vier punten; wel heeft het een wedstrijd minder gespeeld.

Walk Inn Boys staat bekend als een stug team, dat thuis weinig punten verspeelt. Excelsior’31 kon deze avond dan ook haar borst nat maken in Nijkerk, zeker nadat het de vorige wedstrijd tegen Gonemo/Redox verrassend onderuit ging.

Met John Lubbers op de plek van de Henk Lankamp (vakantie) was het Excelsior’31 dat in de eerste helft het meeste balbezit had. Het liet de bal rond gaan, maar gek genoeg creëerde het geen enkele kans. Ook Walk Inn Boys stelde daar qua kansen niet veel tegen over. Voor de neutrale toeschouwer was het dan ook een saaie eerste 25 minuten van de wedstrijd. Wel ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in. De aanvoerder van Walk Inn Boys creëerde op fraaie wijze de enige kans in de eerste helft en schoot onberispelijk binnen.

Na rust deelde Excelsior’31 een aantal speldenprikjes uit. Maarten Postma en John Lubbers waren dichtbij, maar zonder resultaat. Na 10 minuten spelen in de tweede helft kreeg verdediger Gilano Samangoen een onterechte gele kaart. Waar iedereen kon zien dat hij in een duel de bal speelde, oordeelde de scheidsrechter anders. De gastheren speelden deze man-meer-situatie uit en verdubbelde hiermee de stand naar 2-0. Excelsior’31 bleef ondanks de achterstand geduldig spelen. John Lubbers was met een schot op de paal dicht bij de aansluitingstreffer.

Een onoplettendheid in de defensie van Excelsior’31 betekende 10 minuten voor tijd een 3-0 achterstand. Toen Gilano Samangoen even later zijn tweede gele kaart kreeg, was het verzet definitief gebroken. De sympathieke Enschedeër kon hierdoor om onduidelijke reden met rood van het veld. Wederom een cruciale beslissing van de scheidsrechter die, niets ten nadele van Walk Inn Boys, op hand van de thuisploeg was. Deze beste man zat er een aantal keren behoorlijk naast met zijn beslissingen. Zo vergat hij de aanvoerder van Walk Inn Boys naar de kant te sturen, nadat deze Nathan Oraile met een schouderworp vloerde zonder dat de bal in de buurt was. Deze tweede man-meer-situatie voor de thuisploeg wisten zij ook te verzilveren, waardoor het leed voor Excelsior’31 nog erger werd: 4-0.

Hoewel de wedstrijd in feite gedaan was, werd er in de laatste twee minuten maar liefst viermaal gescoord. John Lubbers zorgde voor de 4-1, maar niet veel later werd ‘vliegende keep’ WIllard Baan voor de vijfde maal gepasseerd. Na deze 5-1 waren het John Lubbers en Jan Borghuis die namens Excelsior’31 nog wat terugdeden voor de statistieken, zodat er uiteindelijk een 5-3 eindstand op het scorebord stond.

Ondanks de aanmerkingen op de arbiter, heeft Excelsior’31 deze nederlaag ook vooral aan zichzelf te wijten. Het speelde deze avond niet goed en dat bleek dus dodelijk tegen een zeer effectief Walk Inn Boys.

Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Excelsior’31 nu vier punten voorsprong op Walk Inn Boys, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Volgende week vrijdag staat voor Excelsior’31 de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt het om 21.00 uur, in sporthal de Reggehal in Rijssen, tegen SK Turkuaz. Het team van coach Ichtus Rahanra zal haar uiterste best doen om de drie punten in Rijssen te houden. Supporters zijn meer dan welkom om de rood-witten naar de overwinning te schreeuwen.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: John Lubbers (2x), Jan Borghuis (1x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (K), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Nathan Oraile en John Lubbers.
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel