Excelsior’31 2 (zaal) vecht zich naar eerste uitzege

Foto bij Excelsior’31 2 (zaal) vecht zich naar eerste uitzege

Samenvatting Jong Eagles/Markt'19 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Vrijdagavond is het de reserves van Excelsior’31-zaal eindelijk gelukt om een uitwedstrijd te winnen. Uit in Oldenzaal werd Jong Eagles/Markt’19 1 met 2-4 verslagen.

Bij Excelsior’31 2 waren drie spelers afwezig, Daan Kreijkes, Tom Kamphuis en Rik Harbers. Daarnaast was ook leider Erik Baan verhinderd. Zij werden vervangen door Jan Borghuis, Lennart van de Maat en coach Ichtus Rahanra. Hieruit blijkt nogmaals hoe belangrijk het is om een brede selecte de hebben.

Enigszins onwennig en afwachtend begonnen de rood-witten aan de wedstrijd. En na een paar minuten kreeg het de 1-0 al om de oren. Het leek wel of dat de Rijssenaren wakker schudde, want daarop volgden een serie kansen op de gelijkmaker. Jan Borghuis kwam twee maal gevaarlijk voor de goal, John Lubbers testte de keeper en ook Gerald Keizer kreeg enkele grote kansen om de stand gelijk te trekken. Maar het geluk ontbrak. Aan de andere kant keepte Marien Baan als een malle en zorgde hij er voor dat de achterstand niet groter werd. In een snelle counter scoorde John Lubbers uiteindelijk de gelijkmaker. Kort daarna bracht Niek Haase zelfs de 1-2 voorsprong op het scorebord, op aangeven van Jan Borghuis. Dat was ook de ruststand.

Na de peptalk van Ichtus Rahanra werd de tweede helft hervat. John Lubbers had de 1-3 op de schoen, maar zijn schot ging via de beide palen weer het veld in. Kort daarna zag Marien Baan de bal op de lat uiteen spatten. Jan Borghuis haalde uiteindelijk wel doeltreffend de trekker over. Uit een snelle counter punterde hij de 1-3 binnen. De mannen uit Oldenzaal moesten komen om nog en goed resultaat te kunnen behalen. Echt gevaarlijk werden ze niet. Zodra ze wel een gaatje vonden, kwamen ze Marien Baan tegen.  Maar vlak voor tijd scoorden ze toch de aansluitingstreffer. Een paar knotsgekke minuten, vol spanning, volgden. John Lubbers maakte aan alle onzekerheid en spanning een eind. Na een perfecte uitworp van Marien Baan kon hij de bal in het lege goal schieten.

Een waar gevecht om de drie punten. De allereerste uitoverwinning van de jongens van Erik Baan en Gerald Keizer. Door deze overwinning blijft een plek in de nacompetitie haalbaar. Maar dan moeten ook de volgende wedstrijden gewonnen worden. De eerstvolgende is woensdagavond 4 maart tegen HHC 1 in Hardenberg. Vorig seizoen gedegradeerd uit de topklasse. Een tegenstander van formaat. Maar Excelsior’31 2 heeft nu laten zien dat het ook buiten Rijssen wedstrijden kan winnen.

Doelpunten Excelsior’31 2: John Lubbers (2x), Jan Borghuis en Niek Haase

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan, Gerald Keizer, Remco Haan, John Lubbers, Niek Haase, Jan Borghuis en Lennart v/d Maat
Coach: Ichtus Rahanra