Excelsior'31 heeft geen kind aan CSVA (0-4) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 heeft geen kind aan CSVA (0-4) (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 heeft geen kind aan CSVA (0-4) (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie José Nijhof en interviews door Leon Simons. 



* Reactie Rico Wolven



* Reactie Roeland ten Berge
 

Door Martin Klaassen

Als de nummer 3 van de Hoofdklasse C, jagend op koplopers DVS’33 en Harkemase Boys, ging de ploeg van Roeland ten Berge voor een hattrick aan overwinningen op een rij. Roeland ten Berge voerde tegen CSV Apeldoorn ten opzichte van vorige week tegen Flevo Boys twee wijzigingen door. Amanuel Isa stond nam de plek van Coen Vloedgraven (op wintersport met school, was al afgesproken voor zijn doorbraak in Excelsior’31 1) over op het middenveld en Patrick Gerritsen verving voorin Gradus Hempenius.

Eerder dit seizoen wist CSV Apeldoorn lang stand te houden met 9 man en werd het alsnog 4-0 voor Excelsior'31. Nu, als thuisspelende ploeg en met 11 op het veld, wisten de roodgelen vanaf het eerste fluitsignaal geen raad met de goed geoliede en krachtig doordenderende Excelsior’31-machine.

Met initiatiefrijk en gevarieerd voetbal werd CSV door Excelsior’31 teruggedrongen. Na een waarschuwingsschot van Amanuel Isa (3e minuut), maar ook nog een gevaarlijk moment waarbij Steven van Es net een voetlengte tekort kwam om een voorzet van Ugur Yildirim binnen te werken (5e minuut), beloonde Excelsior’31 zichzelf al vlot. Het was uitblinker Joran Pot, die kon profiteren van het voorwerk van Patrick Gerritsen. De bal in minuut 12 voor de voeten van de Heinoër en werd gedecideerd tegen de touwen geschoten.

Het duurde vervolgens te lang voordat de score uitgebreid werd. Doelrijpe kansen kreeg Excelsior'31 daarvoor genoeg. Patrick Gerritsen, die de CSV Apeldoorn-verdediging de hele middag bezighield, wist oog-in-oog met doelman Patrick Jansen de bal niet tussen de palen te krijgen.

Ook Michel Gerritsen Mulkes kwam na een soepele combinatie in kansrijke positie. Hij besloot in plaats van zelf binnen te schieten ervoor om af de bal te leggen. Dit bleek niet de beste keuze. Kort voor rust (44e minuut) werd het alsnog 0-2. Niek Davina stuurde Hakim Ezafzafi weg. De topscorer van Excelsior schoof de bal rechterhoek, buiten het bereik van Jansen.

Na rust bleef Excelsior’31 technisch verzorgd en geconcentreerd voetballen. Van een wedstrijd was in de verste verte geen sprake meer. Het lukte CSV Apeldoorn nog maar een keer om een klein speldenprikje uit te delen (poging van Van Schooten scheerde langs de kruising).  De ontspanning in het spel aan de kant van de Rijssenaren was exemplarisch. Er wordt voor elkaar gewerkt, de spelers maken gebruik van elkaars kwaliteiten en niet onbelangrijk: ze genieten ook zichtbaar van het succes dat hieruit voortvloeit.

Patrick Gerritsen maakte, nadat CSV-doelman Jansen in minuut 64 zomaar de bal losliet de 0-3. Freewheelend had de score vervolgens verder op kunnen lopen. Dat dit niet lukte is een van de weinige smetjes van de middag. Een ander smetje is het uitvallen van Tim Letteboer, die met zijn knie snoeihard tegen tegenstander Bram Holtman botste.

Kort voor tijd (89e minuut) werd het nog 0-4. Niek Davina ging met de bal aan de voet op avontuur, legde zijn tegenstander in de luren en wist de bal subtiel voor te geven. Voor Hakim Ezafzafi was het een koud kunstje om zijn tweede van de middag te maken.

CSV Apeldoorn - Excelsior'31: 0-4 (0-2)

Doelpunten:

12. Joran Pot 0-1, 44. Hakim Ezafzafi 0-2, 64. Patrick Gerritsen 0-3, 89. Hakim Ezafzafi 0-4

Opstellingen:

CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Bram Holtman, Joost Krijns, Jasper Verstraten (46. Melvin Bresser), Burak Tekay (46. Jeremy Jonker), Maarten Boeve, Steven van Es, Marc Hoekstra, Richard van Schooten, Ugur Yildirim, Jasper van Oorspronk (78. Ridouan Tabaouni)

Excelsior’31: Arjan Kok, Adi Draganovic, John Lubbers, Rico Wolven, Patrick Gerritsen (65. Gradus Hempenius), Niek Davina, Amanuel Isa (66. Tim Letteboer/75. Rob ten Hove), Hakim Ezafzafi, Dylan Vosskuhler, Joran Pot, Michel Gerritsen Mulkes

Uitslagen/Stand:

In de loop van het weekend volgen de reacties + de samenvatting van Excelsior’31 TV.

Volgende week speelt Excelsior’31 thuis tegen AZSV. De Aaltenaren wonnen thuis knap met 2-0 van Harkemase Boys.

Kalender icoon zondag 1 maart 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers