Foto bij Belangrijke 3-punter voor gehavend Excelsior'31 3

Zaterdag 27 Februari stond de thuiswedstrijd voor Excelsior'31 3 tegen Sparta Enschede 2 op het programma.

Excelsior'31 3 begon in de volgende opstelling:
René Kamphuis (K), Jacco Vis, Simon Kool, Gerwin Immink(C), Joey G. Mulkes, Jord Jansen, Robert Harbers, Ruben Willems; Ronald Brinkman, Dickjan Goorman, Thuen Brandriet.

Door blessures en vakantiegangers was de opstelling op maar liefst 7 plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Voor de wedstrijd was het al duidelijk wat we moesten doen, namelijk keihard knokken als team, om de 3 punten in Rijssen te houden.

Dit was vanaf de eerste minuut gelijk zichtbaar. Iedereen zat er gelijk kort op, en de duel werden goed gewonnen. Masar ook Sparta Enschede stapte het veld op met als doel: Winnen.
Zij zette ons ook onmiddellijk vast. En kregen ook de kans om René Kamphuis onder vuur te nemen. Maar de uitstekend keepende René hield zijn doel keurig schoon.

Sparta Enschede scoorde nog wel, maar dit doelpunt werd terecht door de scheidsrechter geannuleerd wegens buitenspel. Basse sr. kreeg last van ouderdomsverschijnselen en moest zijn vlag wegens een rugblessure er bij neergooien. Ook wij kregen een paar mogelijkheden om de 1-0 op het scorebord te zetten. Het was Robert Harbers die via een kopbal daar voor zorgde. Een goede actie en voorzet van Dickjan Goorman ging daar vooraf. Ruststand 1-0.

Ook de tweede helft bleven we als team vechten. Dit was ook zeker nodig, want Sparta Enschede drukte ons aardig achteruit. Dit resulteerde voor de nodige kansen voor Sparta Enschede, maar weer was René Kamphuis een sta in de weg, tot ergernis van hun voorhoede. Maar ook wij kwamen er soms gevaarlijk uit via de lange bal. Zo stuurde Gerwin Immink Theun een paar keer goed weg, maar helaas stuitte die steeds op de keeper.

Het bleef tegenhouden voor Excelsior'31 3 maar wat ons vorige week niet lukte, lukte ons vandaag wel. Wij hielden de 1-0 tot de laatste minuut vast.

En zo hielden wij de 3 punten in Rijssen!