Excelsior'31 laat ook AZSV figureren (5-0)(samenvatting & foto's geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 laat ook AZSV figureren (5-0)(samenvatting & foto's geplaatst)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons.

Reactie Amanuel Isa

Reactie Roeland ten Berge

Door Martin Klaassen

Voor de wedstrijd tegen AZSV kon Excelsior’31 trainer Roeland ten Berge beschikken over een zo goed als fitte selectie. Voor de spitspositie is er met de afwezigheid van Tim Letteboer (kneuzing aan de knie) een optie minder. Dat Marco ten Bolscher, ook puntspeler, zich zaterdagochtend bij het tweede na een half uur moest laten vervangen (hamstringblessure) is geen prettig nieuws. De basiself die vorige week tegen CSV Apeldoorn begon bleef staan.

Al na 2 minuten kwam er een glimlach van oor tot oor op het gezicht van Amanuel Isa. Hij zorgde er met een rake kopbal voor dat Excelsior’31 de vliegende start kreeg waarop hoopte. Tien minuten later liet Dylan Vosskuhler zien dat het, net als bij het eerste doelpunt, wel goed zat met zijn indraaiende hoekschoppen. Het was bijna een kopie. De lengte ontberende AZSV-doelman Kempers bleef staan, maar ditmaal kopte Isa naast.

Het spel van Excelsior’31 was, vooral in de eerste helft, weer goed verzorgd. De bal ging van voet tot voet en de steekpass volgde op de juiste momenten. Van achteruit zorgden Rico Wolven en Adi Draganovic voor een paar prachtige openingen in de diepte. AZSV had geen antwoord op het surplus aan beweging en de druk die daarmee gegenereerd werd. Dat Niek Davina het grootste rendement heeft als hij een vrije rol heeft, bleek ook vanmiddag weer. Op papier stond hij in de punt van de aanval, in de praktijk zwierf hij op het middenveld en was hij de regisseur in de laatste fase van het balbezit: het creëren van doelkansen.

Scoren uit een hoekschop lukt Excelsior’31 de laatste seizoenen maar zelden. “Maar als ik nu die bal weer zo in de pot slinger, waarom zou het dan niet opnieuw lukken?”, moest Vosskuhler hebben gedacht. De bal werd scherp ingedraaid en in de 24e minuut was John Lubbers de speler die raak kopte: 2-0. Het bleef aan Excelsior’31 om er voor het publiek iets leuks van te maken.

Het kwaliteitsverschil was ontzettend groot. In de 30e minuut volgde de 3-0. Michel Gerritsen Mulkes werd in het strafschopgebied onreglementair tot stoppen gebracht, bleef toch op de been en werd uiteindelijk beloond. Hakim Ezafzafi was in het vervolg van de aanval doeltreffend.

Na rust was het in het eerste kwartier niet om aan te gluren. Excelsior’31 verloor vaak de bal, was in de duels niet scherp genoeg en gaf AZSV even het gevoel dat een troosttreffer voor het grijpen was. Arjan Kok stond er vanmiddag op de momenten dat het moest, maar als het afstandsschot van Roy Berenschot in de kruising was gezeild, kon niemand daar op dat moment iets van zeggen.

Gelukkig ging de wedstrijd niet als een nachtkaars uit en deed Excelsior’31 in het laatste half uur zijn best om het publiek te vermaken. De frivoliteiten volgden elkaar op. In de 65e minuut werd de middag er voor de AZSV-doelman niet leuker op. De corner van Vosskuhler verdween (de keeper werd al dan niet gehinderd) rechtstreeks in het doel: 4-0.

De gedreven en goed spelende Hakim Ezafzafi mocht in minuut 87 vanaf de strafschopstip (Michel Gerritsen Mulkes werd gevloerd) nog aanleggen voor zijn 16e competitietreffer dit seizoen. Hij schoot raak: 5-0. Het slotakkoord kwam van Adi Draganovic. De rechtsback wist, met een voorzet achter het standbeen, bijna een assist af te leveren. Hij kreeg de handen op elkaar, net als zijn teamgenoten nadat het laatste fluitsignaal had geklonken.

De vierde competitie-zege op rij is na de afgetekende 5-0 overwinning een feit. Excelsior'31 staat stevig op de derde plek en leidt na 2 wedstrijden op doelsaldo in de derde periode. Volgende week speelt Excelsior'31 opnieuw thuis. De inhaalwedstrijden tegen Urk staat op het programma.

In de loop van het weekend volgen de reacties en samenvatting van Excelsior’31 TV.

Excelsior’31 – AZSV 5-0 (3-0)

2. Amanuel Isa 1-0, 24. John Lubbers 2-0, 30. Hakim Ezafzafi 3-0, 65. Dylan Vosskuhler 4-0, 87. Hakim Ezafzafi 5-0

Excelsior'31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler (81. Rob ten Hove), Rico Wolven, John Lubbers (69. Coen Vloedgraven), Adi Draganovic, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa, Joran Pot, Hakim Ezafzafi, Niek Davina, Patrick Gerritsen (61. Gradus Hempenius)

AZSV: Ruud Kempers, Freek Mulder, Sander van Aken (69.Jonathan Goosen), Max Jansen , Michael Vaags, Stijn ter Haar, Sven Spekking, Jordi Adriaanse , Tim Pothast, Roy Berenschot, Wietse Kämink