Excelsior’31 3 knokt zich langs Hellendoorn 2

Foto bij Excelsior’31 3 knokt zich langs Hellendoorn 2

Hellendoorn 2 – Excelsior’31 3 3-4 (1-1)

Opstelling: Rene Kamphuis (k), Niek Bakker, Arjan Schooten (c), Ronald Brinkman (50. Gerwin Immink), Joey Gerritsen Mulkes (15. Simon Kool), Jord Jansen, Mats Knol, Robert Harbers, Jeroen Dangremond, Theun Brandriet (45. Laurens Harbers), Dick-Jan Goorman.

Er werd om half 1 afgetrapt op Sportpark De Voordam. Na 3 minuten voetballen kregen we een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Jeroen eiste de bal op en krulde hem mooi in de bovenhoek binnen. Na een kwartier voetballen moest Joey er geblesseerd af en werd vervangen door Simon (die een soort van afscheidswedstrijd speelde en kiest voor zijn maatschappelijke carrière). Hellendoorn speelde 4-4-2 met veel beweging voorin, doordat de spitsen switchen ontstonden hier en daar wat kleine kansjes voor Hellendoorn.

We zagen een ander Excelsior dan vorige week, waarbij het spelbeeld van vorige vooral de lange bal was, kozen we nu vaak de voetballende oplossing. Dit leidde tot verzorg voetbal en leuke combinaties. Alleen was de eindpass nog niet nauwkeurig genoeg. 5 minuten voor de rust kreeg Hellendoorn een vrije trap, de voorzet kon vrij ingekopt worden en zo stond het weer gelijk. We rusten met een 1-1 tussenstand.

In de rust gaf trainer Han Slots aan dat we meer vooruit moesten voetballen en de tegenstander onder druk moesten gaan zetten. Theun werd vervangen door Laurens. We begonnen veel belovend aan de tweede helft en wisten sowieso dat hier wat te halen was. Een voorzet van Jeroen werd door iedereen gemist en belandde voor de voeten van Dick-Jan die met een schuiver de keeper passeerde, 1-2. Ronald moest vervangen worden en voor hem kwam Gerwin. Na dit doelpunt was het toch Hellendoorn die steeds beter werd en ons onder druk zette. De buitenspeler van Hellendoorn haalde de achterlijn en gaf een strakke voorzet die ongelukkig tegen Jord aan kwam en in eigen doel belandde, 2-2.

Hierna kregen wij nog een aantal goede mogelijkheden, met name Laurens die eigenlijk net iets te lang wachtte of hij breed wou leggen of zelf wou gaan, waardoor de keeper zijn doel verkleinde en redding kon brengen.

Een speler van Hellendoorn werd door niemand aangepakt en kon wederom de achterlijn halen en deze voorzet kon makkelijk binnen gewerkt worden, 3-2. Met nog een kwartier op de klok moesten we risico’s nemen en gingen 1 op 1 voetballen. Een lange bal van Gerwin die Jeroen bereikte werd perfect voor gegeven op Robert die de bal binnen kon koppen en zo stond het weer gelijk met nog een paar minuten te gaan.

Beide ploegen gingen nog voor de overwinning. Een goede actie van Laurens aan de linkerkant, die goed overzicht hield en de inlopende Gerwin bereikte, die van zo’n 20 meter de bal in de verre hoek schoot, 3-4! ‘In the last dying seconds’ zoals dat zo mooi heet. Hierna floot de scheidsrechter af. Een gestolen overwinning kun je het noemen maar o zo belangrijk.

Volgende week spelen we thuis tegen Hulzense Boys 2, onze directe concurrent. U bent van harte welkom!