Zaalvoetballers Excelsior’31 2 uitgebekerd

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 uitgebekerd

Samenvatting Excelsior'31 2 - ESA 2, met dank aan Jan Nijkamp

Maandagavond speelde Excelsior’31 2 de kwartfinale van de beker tegen ESA 2. Hoewel het spel aanvankelijk gelijk opging, moest het uiteindelijk haar meerdere erkennen in de tegenstanders uit Arnhem, eindstand 3-7.

Leider Erik Baan had een fitte selectie tot zijn beschikking. Tom Kamphuis, sinds januari weer onderdeel van de selectie, zat op de bank voor noodgevallen. De tactiek om ESA 2 te bestrijden was makkelijk geformuleerd, maar lastig genoeg om goed ten uitvoering te brengen: compact houden, zorgen dat de diepe spits niet aangespeeld kan worden en scoren uit de counters.

De eerste helft kwam dat redelijk goed uit de verf. De bezoekers hadden veruit het meeste balbezit, maar in de counters konden de Rijssenaren enkele keren gevaarlijk worden. Voor rust werd vier keer gescoord. Bij de tegendoelpunten kon keeper Marien Baan de bal net niet genoeg raken om  het doel schoon te houden. Tussendoor schoot John Lubbers snoeihard de gelijkmaker binnen, in een aanval waarin Excelsior’31 2 met drie man op één verdediger en de keeper afkwam. Een koud kunstje voor de topscoorder van het tweede. Vlak voor rust liet Daan Kreijkes de 2-2 op het scorebord noteren. Na een goede steekpass kon hij de bal via de keeper binnenschieten.

Na rust probeerden de rood-witten wat meer druk te zetten op de tegenstander. Hiermee hoopten Erik Baan en Gerald Keizer op meer balbezit, om zodoende de wedstrijd wat meer te kunnen bepalen. Maar wie druk zet, geeft ook ruimte weg. En dat is precies wat de technisch zeer vaardige spelers van ESA 2 nodig hadden. Met vliegensvlugge sprintjes, flitsende acties werd de Rijssense verdediging enkele malen gepasseerd. Daarbij werden er ook enkele verkeerde inspeelpasses gegeven, waardoor ESA 2 enkele keren kon scoren. Bij de 2-5 stand kwam Excelsior’31 2 via John Lubbers nog wel terug met een doelpunt, maar uiteindelijk moest het haar meerdere erkennen in de gasten uit Arnhem. De 3-7 eindstand was enigszins geflatteerd, maar de Arnhemmers waren de terechte winnaars.

Excelsior’31 2 is dus uitgespeeld in de beker. In de competitie is een plek voor de nacompetitie nog binnen handbereik. Maar dan moet het de laatste vier wedstrijden betere resultaten halen dan concurrent Drienerlo. De studenten uit Enschede staan op de tweede plaats, met drie punten meer dan de Excelsioren. In de strijd om de derde periodetitel zijn de punten gelijk met de studenten, maar gaat DZVV zonder puntverlies aan kop. Zowel de periodetitel als een eventuele tweede plek geeft recht op deelname in de nacompetitie.

Volgende week donderdag is het eerstvolgende moment voor de Rijssenaren om deze wens te kunnen realiseren. Dan staat de thuiswedstrijd tegen de TFC/Three Musketeers op het programma. Uit vorige wedstrijden is gebleken dat de Excelsioren beter presteren als ze flink gesteund worden door het publiek. Alleen daarom al bent u van harte welkom in de Reggehal, om de jongens naar de volgende drie punten te helpen!

Doelpunten Excelsior’31 2: John Lubbers (2x) en Daan Kreijkes

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan, Remco Haan, Gerald Keizer, John Lubbers, Rik Harbers, Niek Haase, Daan Kreijkes en Tom Kamphuis
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Erik Baan