Van de bestuurstafel

Foto bij Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel

Het bestuur van Excelsior'31 wil haar leden graag op de hoogte houden van lopende zaken binnen de vereniging. Periodiek verschijnt er daarom deze rubriek 'van de bestuurstafel'.

- Op de ledenvergadering van oktober heeft het bestuur aangekondigd dat het een systeem van budgetteren wil gaan invoeren voor alle commissies binnen Excelsior'31. Dit betekent dat iedere commissie een eigen budget krijgt waar het mee werkt. De betreffende commissie is zelf verantwoordelijk voor de beheer van dit budget en heeft een grote mate van vrijheid hoe zij dit budget besteedt. Wel zal er periodiek verantwoording worden afgelegd aan het bestuur over de gedane uitgaven. De komende periode zal gebruikt worden om de budgeten van de verschillende commissies op te stellen. Het is de bedoeling dat dit systeem aan het begin van komend seizoen in werking treedt.

- Zoals bekend is er vorig seizoen een groot onderzoek uitgevoerd naar de identiteit van Excelsior'31. Hieruit is naar voren gekomen dat 'ambitie, plezier & betrokkenheid' de kernwaarden vormen van onze vereniging. De commissie die dit onderzoek heeft uitgevoerd (bestaande uit: Dieger ten Berge, Edgar Siemerink, John van Pijkeren en Harald Eertink) is op dit moment bezig met het opstellen van een strategisch plan. Er worden op verschillende onderwerpen een aantal strategische doelen geformuleerd die de komende jaren als een rode draad het beleid van Excelsior’31 zullen gaan bepalen. Bij het opstellen van deze doelen werkt het bestuur nauw samen met de strategiecommissie.

- Het zal een ieder niet ontgaan zijn dat we in het nieuwe jaar zijn overgestapt op een ander biermerk (Hertog Jan). De clubhuiscommissie heeft onder leiding van Han Aaftink een gedegen onderzoek uitgevoerd onder verschillende brouwers en daaruit kwam Hertog Jan naar voren als beste optie. We danken de clubhuiscommissie voor dit zorgvuldig uitgevoerde onderzoek.

- Aansluitend op dit bierverhaal: De gemeente Rijssen-Holten heeft aangegeven strenger te zullen gaan controleren op de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. De clubhuismedewerkers zijn hier van op de hoogte en zullen er alles aan doen om verkoop van alcohol aan jongens en meisjes onder de 18 te voorkomen. Zij mogen bij leden tot en met 25 jaar vragen naar legitimatie. Zorg dus dat je altijd een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Graag uw en jouw begrip hiervoor.

- Het 1e zaalvoetbalteam presteert dit seizoen ontzettend goed in de Topklasse. Promotie naar de 1e divisie lijkt in het verschiet te liggen. Het bestuur heeft inmiddels gesprekken gevoerd met de zaalafdeling over wat een eventuele promotie voor de club gaat betekenen.

- In het voorjaar worden een aantal toernooien georganiseerd op De Koerbelt. Van 5 t/m 8 mei vindt het Dr. Fadrhonc Tournament plaats op ons sportpark. Op dit toernooi speelt Oranje onder 14 (jongens) een competitie met leeftijdsgenoten uit Turkije, Tsjechië en Schotland. Tevens zal Oranje onder 15 (meisjes) een tweetal oefenwedstrijden spelen in deze week. Op woensdag 20 mei zijn we gastheer voor de regiofinale van het schoolvoetbal. Verder wordt er op zaterdag 13 juni een landelijk toernooi georganiseerd door de Molukse gemeenschap in Nederland (Ichtus Rahanra en Richard Letsoin zijn organisatoren van dit toernooi). Vorig jaar kwamen meer dan 400 spelers en toeschouwers af op deze gezellige dag. U bent van harte uitgenodigd om bij al deze toernooien te komen kijken.

- Excelsior'31 heeft middels een brief aan het college van B&W (nogmaals) kenbaar gemaakt dat de huidige accommodatie er weliswaar schitterend bij ligt, maar erg krap is qua capaciteit. De ledengroei van onze vereniging zet gestaag door. Inmiddels staat de teller op 1720 leden. De Sportraad heeft een advies aan de gemeente uitgebracht waarin staat dat uitbreiding van de capaciteit van ons sportpark op dit moment geen prioriteit heeft en dat deze prioriteit bij andere sportverenigingen in de gemeente Rijssen-Holten ligt.

Tot slot via deze weg nog iets dat ook al uitgesproken is op de afgelopen ledenvergadering: we willen een vereniging zijn met betrokken leden. Het belangrijkste binnen onze vereniging is 'verenigen'. Dat betekent samen optrekken voor een gezamenlijk doel, namelijk plezier beleven aan het voetbalspel. Dat willen we doen als één vereniging, waar iedereen mee kan doen en waar mensen ook bereid zijn mee te bouwen aan de vereniging. Samen vormen wij Excelsior'31: Excelsior'31 = haar leden. We zijn nu al ontzettend trots en blij met alle vrijwilligers die zich elke week weer voor de club inzetten. Dit willen we graag zo houden en deze betrokkenheid willen we alleen maar vergroten, of het nu gaat om een jeugdleider, barpersoneel, een sponsor of een klusser!

Het bestuur van Excelsior'31

Kalender icoon vrijdag 13 maart 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers