Excelsior'31 2 vergaloppeert zich bij VVOG

Foto bij Excelsior'31 2 vergaloppeert zich bij VVOG

Excelsior'31 2 doet zichzelf tekort
Excelsior'31 2 had, gezien de uitslagen eerder op de dag, goede zaken kunnen doen in de strijd om het kampioenschap, maar deed zichzelf tekort en verloor totaal onnodig met 3-2 van laagvlieger VVOG 2. In de slotminuten kreeg het 2 doelpunten tegen en moest met lege handen terug naar Rijssen.

Opstelling:
Wilco Nieuwenhuis (k), Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, René Sikkelbein, Danny Schoenmaker, Rob ten Hove, Gerald ten Hove, Mark Breukink (68. Roberto Cioineaga), Yorick Calkhoven, Frank Averesch, Ties ten Barge (80. Mats Knol)

Excelsior'31 2 was in de eerste helft de bovenliggende partij op het prachtige hoofdveld van VVOG in Harderwijk. Het zette goed druk op de thuisploeg en creëerde direct een paar aardige kansen. In de 10e minuut was het al raak. Danny Schoenmaker speelde Ties ten Barge aan, die prachtige wegdraaide en Frank Averesch met een bekeken bal alleen voor de keeper zette, Frank schoof de bal keurig binnen, 0-1.

In de 17e minuut maakte VVOG uit het niets gelijk, een speler van VVOG brak door en zag keeper Wilco Nieuwenhuis iets te ver voor zijn doel staan, met een bekeken stift maakte hij hier prachtig gebruik van, 1-1.

Ook na de gelijkmaker bleven de Rijssenaren het spel bepalen, met goed positiespel werden wederom kansen gecreëerd. Eerst was het Danny Schoenmaker, die op aangeven van Frank Averesch de bal van zo'n 20 meter in het lege doel kon schieten, maar hij schoot te wild en dus vloog de bal over.

Een minuut later stond Frank Aversch alleen voor de keeper, maar in plaats van de bal in de hoek te schuiven, wou hij de bal over de keeper stiften, maar de keeper kon de bal makkelijk keren. In de 30e minuut was het alsnog raak, Ties ten Barge was attent bij een verkeerde pass van een VVOG verdediger, onderschepte de bal en schoot feilloos binnen.

De ruststand was volledig terecht 1-2 voor Excelsior'31 2.

Na de rust een ander spelbeeld. VVOG ging het steeds meer op het fysieke gooien en probeerde de opbouw van Excelsior'31 2 te ontregelen, in plaats van te blijven voetballen, speelde Excelsior'31 2 te snel de lange bal. Het voetbal was eruit, het werd een wedstrijd van duels en dan ga je het afleggen tegen de grote jongen uit Harderwijk. Ondanks dat VVOG steeds sterker werd was de eerste grote kans echter voor de bezoekers.

Danny Schoenmaker schoot het leer echter kiezelhard op de paal, geen bevrijdende 3e treffer dus. En dus gingen de gastheren er steeds meer in geloven. In de 77e minuut had de bal op de stip gekund, toen Rene Sikkelbein de bal met de hand beroerde in het strafschopgebied, echter floot de scheidsrechter niet. In de 80e minuut een enorme kans voor VVOG, maar de spits had het vizier niet op scherp.

Toen de klok de 89e minuut aangaf, leek het toch goed af te lopen en leken er 3 punten mee naar Rijssen te kunnen. Maar in de 90e minuut was het alsnog raak, een prachtige afstandspegel uit de 2e lijn vloog de kruising in, de gastheren vierden dit doelpunt als een kampioenschap, maar ze waren nog niet van de feestvreugde bekomen of het volgende feestje kon al gevierd worden. Want in de 92e minuut werd het ook nog 3-2.

Excelsior'31 2 doet zichzelf de 2e helft tekort, na een prima eerste helft, vergat het de 2e helft te voetballen en dus won het team met de meeste fysieke kracht en dat waren de gastheren uit Harderwijk.

Volgende week wederom een uitwedstrijd, dan wordt er gespeeld in Bennekom om 12.15 uur.