Excelsior’31 3 – Hulzense Boys 2 in evenwicht

Foto bij Excelsior’31 3 – Hulzense Boys 2 in evenwicht

Excelsior’31 3 – Hulzense Boys 2 2-2 (1-1)

Opstelling: Rene Kamphuis (k), Niek Bakker, Arjan Schooten (c), Gerwin Immink (55. Mike Spin), Mark Seppenwoolde (75. Jan ter Harmsel), Jord Jansen, Jeroen Dangremond, Robert Harbers, Dick-Jan Goorman, Arnaud Gerritsen en Laurens Harbers.

Zaterdag deden er maar liefs 3 spelers van het 4e mee, aangezien wij 8 vaste waarden moesten missen. Er werd om half 3 afgetrapt op natuurgras, dit was dan ook aan beide kanten te zien. In het eerste kwartier waren er veel foute passes en daardoor kwamen beide ploegen niet echt aan voetballen toe. Het gevaar kwam dan ook uit stilstand situaties maar echte grote kansen bleven uit.

Na een half uur was er een goede aanval over de rechterflank van Hulzen, ongehinderd kon de rechtshalf doorlopen en in de korte hoek de bal binnen werken, 0-1. Gezien het speelbeeld was dit geheel terecht. 10 minuten later belandde een afgeslagen voorzet voor de voeten van Jeroen, die zonder enige twijfel de bal uit de lucht haalde en van zo’n 25 meter geweldig scoorde, de keeper was kansloos, 1-1. Met deze tussenstand werd er ook gerust. Na een lekker bakje thee, en wat tactisch overleg kon de tweede helft van start gaan.

We probeerden toch meer vooruit te gaan voetballen en de tegenstander onder druk te zetten. Na zo’n tien minuten werd Gerwin vervangen voor Mike. Een terugspeel bal van Hulzen na de doelman, werd goed opgejaagd door Laurens, belandde in de voeten van Jord die de bal in de loop mee gaf aan Dick-Jan en vervolgens prima de bal langs de keeper plaatste en de 2-1 op het scorebord zette. We bleven doorgaan om de score uit te breiden. Laurens kreeg een dot van een kans maar zag 1 op 1 met de doelman de bal de verkeerde kant van de paal rollen.

Vlak voor tijd was het de linksback van Hulzen met een strakke hoge voorzet. De voorzet die aan iedereen voorbij ging en bij de 2e paal binnen gewerkt kon worden, 2-2. Dit was achteraf wel een terechte uitslag alleen waren we er heel dichtbij de drie punten.

Volgende week spelen we wederom thuis. Dan treden we aan tegen de koploper DZC om half 3.