Scheidsrechter bepaalt uitslag in de Reggehal

Foto bij Scheidsrechter bepaalt uitslag in de Reggehal

Samenvatting Excelsior'31 2 - TFC/Three Musketeers 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 2 opnieuw een thuiswedstrijd gewonnen. Tegen TFC/Three Musketeers 1 werd het uiteindelijk 7-5. Niet het voetbal, maar de scheidsrechter was onnavolgbaar.

Over het algemeen worden optredens van scheidsrechters niet verwerkt in wedstrijdverslagen, maar deze keer is daar geen ontkomen aan. In een sportieve wedstrijd presteerde de arbiter het om zes gele en twee (indirecte) rode kaarten uit te delen. De wedstrijd werd hierdoor enorm beïnvloed.

De wedstrijd begon rustig. De rood-witten begonnen enthousiast aan de wedstrijd, maar konden niet echt voor gevaar zorgen. Het kwam zelfs op achterstand via een goed binnengeschoten vrije trap, maar via John Lubbers en Remco Haan kwam het weer op voorsprong. Ondertussen kreeg Rik Harbers een absoluut belachelijke gele kaart. Nadat hij de bal tevergeefs probeerde binnen te houden, schoot een tegenstander de intrap tegen hem aan voordat hij weg kon lopen. Hij moest een gele kaart incasseren, Excelsior’31 2 moest met een man minder verder. Kort daarna kreeg ook John Lubbers een gele kaart, deze overtalsituatie werd wel benut door de gasten uit Hengelo. Ruststand: 2-2.

In de rust gaven Erik Baan en Gerald Keizer, alias Van Bronckhorst en Van Gastel, nog enkele tactische aanwijzingen. Maar al snel kwam Excelsior’31 2 op een 2-3 en vervolgens ook nog op een 2-4 achterstand. Ook liep John Lubbers tegen zijn tweede gele kaart (dus rood) aan. Nu moesten de Rijssenaren dus vijf minuten met een man minder spelen. Verdedigend stond het goed, in die vijf minuten werd geen tegendoelpunt geïncasseerd. Kort daarna kreeg ook een speler van TFC/Three Musketeers zijn tweede gele kaart. Door deze indirecte rode kaart mocht hij niet meer deelnemen aan de wedstrijd. Aangezien er slechts zes mannen uit Hengelo waren afgereisd naar Rijssen en er hier één van in de rust huiswaarts was gekeerd, moesten ze twaalf minuten met een man minder voetballen. Dit kwam de Excelsioren enorm goed uit, al kreeg het nog wel eerst de 2-5 om de oren. Na enkele grote kansen te missen, werd het net eindelijk gevonden. In een rap tempo volgden de doelpunten elkaar op. De eindstand: 7-5.

Een wedstrijd om snel te vergeten. De drie punten bleven gelukkig in Rijssen, voor het grootste gedeelte dankzij de scheidsrechter.

Aanstaande maandag staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Om 20.00 uur speelt het, in Eibergen, tegen FC Eibergen 1. Ook dan zijn de punten weer hard nodig om deelname af te dwingen voor de nacompetitie.

Doelpunten Excelsior’31 2: Daan Kreijkes (2x), Remco Haan, Rik Harbers, Tom Kamphuis, John Lubbers en eigen doelpunt TFC/Three Musketeers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan, Remco Haan, John Lubbers, Niek Haase, Rik Harbers, Daan Kreijkes en Tom Kamphuis
Coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan