Foto bij Excelsior'31 3 houdt lang stand tegen koploper DZC'68 2

Excelsior'31 3 - DZC'68 2 0-2 (0-0)

Opstelling Excelsior’31 3:
Rene Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten ©, Nick Haase, Joey Gerritsen Mulkes (Ruben Willems), Gerwin Immink, Ronald Brinkman, Niek Bakker, Jeroen Dangremond, Theun Brandriet (Dick-Jan Goorman), Jord Jansen

Zaterdag 21 maart werd er op natuurgras afgetrapt in Rijssen. Vandaag kwam de koploper uit de 1e klasse op bezoek, DZC uit Doetinchem. We hadden verwacht dat DZC het spel ging maken en wij moesten hopen op een paar fouten waardoor wij op de counter konden aanvallen. Na ongeveer 20 minuten was het al snel duidelijk dat wij totaal niet kansloos waren en zelfs genoeg tegengas boden om lekker te kunnen voetballen en toch iets aanvallender konden gaan spelen.

Het veld was erg moeilijk bespeelbaar en beide ploegen hadden hier veel last van. De organisatie stond goed en DZC kwam er maar niet doorheen. De tweede helft begon ongeveer hetzelfde als de eerste. Weinig voetbal en veel lange ballen naar voren. De tweede helft kreeg DZC toch wel wat kansjes in tegendeel tot wij. Op het middenveld won DZC nu wat vaker de duels en dit leidde ook tot de 0-1 in het laatste kwartier van de wedstrijd.

Na een goede aanval kon de linksbuiten de bal intikken. Nog geen 5 minuten later viel ook de 0-2 op ongeveer de zelfde manier. Dit keer scoorde de sterke spits van DZC. In de slotfase hebben we geprobeerd om met iedereen naar voren te spelen, maar dit leidde niet tot resultaat. Eindstand 0-2.

Al met al hebben we wel hard gewerkt en hieruit putten we hoop voor volgende week tegen medekoploper DOS’37 2.