Excelsior'31 2 wint in en tegen Bennekom (2-3)

Foto bij Excelsior'31 2 wint in en tegen Bennekom (2-3)

Excelsior'31 2 wint met 2-3 in Bennekom en doet nog altijd volop mee in de strijd om de titel, het gat met koplopers HHC en Sparta Nijkerk bedraagt 3 punten. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg, doen ook SVZW, Berkum, DVS'33, AZSV en CSV Apeldoorn nog altijd mee.

Het is weer ongekend spannend in de reserve hoofdklasse. Excelsior'31 2 speelt nog 5 thuiswedstrijden en 2 uitwedstrijden. Volgende week komt directe concurrent SVZW 2 op bezoek op de Koerbelt.

Opstelling Excelsior'31 2:
Wilco Nieuwenhuis (k), Stephen Jansen, Gertjan Schultink, Jurriaan Seppenwoolde, Danny Schoenmaker, Simon Baysoy, Gerald ten Hove (Mats Knol), Mark Breukink, Ties ten Barge (Roberto Cioineaga), Yorick Calkhoven en Frank Averesch

Op het mooie sportpark in Bennekom werd om 12.15 afgetrapt voor de wedstrijd tegen vv Bennekom 2. Excelsior'31 2 begon matig aan de wedstrijd, het verloor veel duels, Bennekom was de baas. In de 12e minuut werd het 1-0, uit een vrije trap kon er ongehinderd worden binnen gekopt. Bennekom bleef komen en Excelsior'31 2 moest terug. Voorin werd matig druk gezet en steeds kon Bennekom eruit komen. In de 21e minuut werd het uit het niets 1-1. Mark Breukink was van plan Danny Schoenmaker diep te sturen, maar de bal kwam via een verdediger bij Frank Averesch terecht, die wist hier wel raad mee en schoot heel knap raak.

Na de 1-1 was Bennekom het kwijt en kwamen de Rijsenaren steeds beter in hun spel, in de 26e minuut scoorde Mark Breukink uit een corner van Frank Averesch de 2-1. Excelsior'31 bleef tot aan de rust de bovenliggende partij, maar vergat de score uit te breiden.

Na de rust golfde het spel wat op en neer, Bennekom was gevaarlijk uit stilstaande situaties en Excelsior'31 2 kwam er voetballend een aantal keren uit. In de 68e minuut scoorde Danny Schoenmaker op aangeven van Mark Breukink de 3-1 en leek het beslist. In de slotfase ging Bennekom pompen en kwam het steeds vaker voor het doel van keeper Wilco Nieuwenhuis. In de 85e minuut scoorde Bennekom uit een vrije trap, wederom kon er vrij worden ingekopt.

Even werd weer gedacht aan het scenario van vorige week, waar Excelsior'31 2 in de slotfase de voorsprong uit handen gaf. Maar gelukkig werd er nu wel stand gehouden. Na 8 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het goed en floot voor het einde. De 3 felbegeerde punten konden mee naar Rijssen.

Volgende week thuis tegen directe concurrent en buurman SVZW 2. We spelen om 11.30 uur en hopen op veel publieke belangstelling!