Excelsior'31 vernedert SVZW (5-0) (samenvatting en foto's geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 vernedert SVZW (5-0) (samenvatting en foto's geplaatst!)

* Bekijk hieronder de uitgebreide samenvatting van Excelsior'31 TV (geregistreerd door 3 camera's). Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof en interviews door Leon Simons. Tevens dank aan Michel de Boer (SVZW TV) voor de beelden vanaf de grond.

* Reactie Hakim Ezafzafi

* Reactie Roeland ten Berge

* Persconferentie na afloop met trainers Roeland ten Berge en Geert Veldhuis (door Bert Jansen)

Door Martin Klaassen

In de aanloop naar de derby tegen SVZW werd duidelijk dat Marco Ten Bolscher en Patrick Gerritsen langer blijven, Mark Breukink (A1) zich mag gaan bewijzen en Gerald ten Hove vertrekt. Vooruitkijken is belangrijk, maar moet op dit moment nog niet de overhand krijgen. De kampioensaspiraties mogen nog niet de prullenbak in (en anders is er nog een periodetitel te verdienen), dus was een overwinning tegen SVZW noodzakelijk. Excelsior’31-trainer Roeland Ten Berge kon weer beschikken over Adi Draganovic. De rechtsback wacht zijn hoger beroep tegen de schorsing die hij opliep tegen Urk af. Door zijn rentree schoof Michel Gerritsen Mulkes een linie op en moest Coen Vloedgraven op de bank plaatsnemen.

Excelsior’31 trok vanaf het eerste fluitsignaal als een wervelwind over het veld. Al na 3 minuten lag de bal op de strafschopstip. SVZW-routinier Machiel van Keulen trok Hakim Ezafzafi naar de grond. Er volgde een gele kaart en een doelpunt. De bal werd door de topscorer van de Hoofdklasse C loepzuiver in de rechter bovenhoek geknald.

Het was de opmaat naar meer, veel meer. De SVZW’ers wisten niet wat hun overkwam. In de 5e minuut was Joran Pot dichtbij de 2-0, hij strafte een misser van Bas Woesthuis net niet af. Twee minuten later lag treffer twee er wel in. De befaamde dieptepass Rico Wolven leverde dit keer een doelpunt op. De spelers van SVZW dachten de bal uit te zien gaan, tot Hakim Ezafzafi de bal oppikte en in de korte hoek, langs Michiel Achterhoek, binnenschoot.

De superlatieven langs de kant kwamen vanuit elke hoek. Excelsior’31 schotelde, met name in het eerste half uur, een fantastische voetbalshow voor. Nadat in de 12e minuut de mooiste combinatie in schoonheid strandde (ik zou graag vertellen wie er bij betrokken waren, maar het ging mij zelfs te snel), volgde in de 18e minuut de 3-0 voorsprong. Na te kort terugkoppen van Mirko Zwiers, goed afleggen van Michel Gerritsen Mulkes had Hakim Ezafzafi zijn loepzuivere hattrick al vlot binnen.

Het weerwerk van de bezoekers uit Wierden was bedroevend. Er viel in 90 minuten geen fatsoenlijke aanval te noteren. Het lijf van Excelsior’31-doelman Arjan Kok heeft de grond zelfs niet geraakt. Zijn enige wapenfeit die er echt toe deed, was het oppakken van een lastige terugspeelbal van John Lubbers. De indirecte vrije trap die hieruit volgde werd gekraakt door Adi Draganovic. Voor volk en vaderland gooide hij zich voor de bal. Het was een actie die de gretigheid en aspiraties van Excelsior’31 uitstekend weergaf.

De ploeg van Roeland ten Berge hield het na het derde doelpunt niet voor gezien. Het elftal rook bloed en liet SVZW nog meer pijn lijden dan het al deed. Patrick Gerritsen (paal) en opnieuw Hakim Ezafzafi (had de bal op aangeven van Davina binnen kunnen schuiven) hadden de score nog verder op kunnen voeren. Met ‘slechts’ 3-0 kwam SVZW goed weg.

Na rust ging de voet meer van het gaspedaal. Niek Davina verscheen bij de hervatting niet meer op het veld, hij werd uit voorzorg (niet geheel fit begonnen) gewisseld voor Gradus Hempenius. In de 50e minuut pikte Hakim zijn 4e graantje van de middag mee. Het was zijn 24e doelpunt van het seizoen. Na een scherpe uitval kwam de bal via Michel Gerritsen Mulkes en Dylan Vosskuhler voor zijn voeten. Een simpele schuiver voldeed: 4-0.

De rode kaart van Machiel van Keulen, die na het neerleggen van Hakim Ezafzafi de kleedkamer in minuut 56 op moest zoeken, deed de wedstrijd geen goed. Het tempo ging omlaag, waardoor er meer mis ging. Er volgde nog 1 doelpunt in minuut 71. Net als in de vorige twee wedstrijden scoorde Joran Pot. Ook dit doelpunt was tekenend voor het hechte team. Bij de 4-0 was het Vosskuhler, nu was was het Gerritsen Mulkes die een ‘er beter voorstaande teamgenoot’ wist te bereiken: 5-0.

De supporters van Excelsior’31 konden met een meer dan goed gevoel richting huis. De teamprestatie was een 10 waard. Een andere meevaller is dat koploper DVS’33 met 1-1 gelijk speelde in Assen, tegen ACV. Het gat met de koploper (De uitwedstrijd tegen DVS'33 volgt over 2 weken) is daarmee gereduceerd tot 4 punten. Harkemase Boys heeft een punt meer.

In de huidige vorm zal er reikhalzend uitgekeken worden naar de komende wedstrijden. Bijvoorbeeld de eerstvolgende. Dinsdag meet Excelsior’31, in de kwartfinale van de Districtsbeker, de krachten met Topklasser HHC Hardenberg. De wedstrijd in Hardenberg begint om 20.00 uur.

Excelsior'31 - SVZW: 5-0 (3-0)

Doelpunten:

3. Hakim Ezafzafi 1-0, 7. Hakim Ezafzafi 2-0, 18. Hakim Ezafzafi 3-0, 50. Hakim Ezafzafi 4-0, 71. Joran Pot 5-0