Zaalvoetballers Excelsior’31 pakken titel in topklasse

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 pakken titel in topklasse

Samenvatting Excelsior'31 1 - ZVZ 1, met dank aan Excelsior'31 TV

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior´31 heeft vrijdagavond, in een bomvolle sporthal de Reggehal, geschiedenis geschreven. De Rijssenaren versloegen ZVZ uit Zieuwent met 7-3 en zijn met nog twee wedstrijden te spelen niet meer te achterhalen door de concurrentie. De titel in de topklasse is hiermee een feit, waardoor het team volgend seizoen zal uitkomen in de eerste divisie; het op één na hoogste niveau van Nederland. Een unicum voor de club.

Excelsior’31 begon in de vertrouwde formatie aan de wedstrijd. Met degelijk voetbal straalde het rust uit. Het had veel balbezit. In tegenstelling tot de vier voorgaande wedstrijden, waarin het continue op achterstand kwam, bleef het nu ondanks het uitblijven van doelpunten gecontroleerd spelen. Na een aantal grote kansen, waaronder tweemaal een schot op de paal, was het Gilano Samangoen die in de 19e minuut de score opende. Twee minuten later was het Arnoud Baan die voor de 2-0 zorgde. Dit was tevens de ruststand.

Gezien de stand moest de tegenstander na rust met meer pressie spelen. Excelsior’31 ging hier goed mee om. Achterin stond het als een huis. Gilano Samangoen profiteerde in de 30e minuut van een slippertje van de keeper van ZVZ, waardoor de stand 3-0 werd. Kort hierna waren Maarten Postma en Jan Borghuis ook trefzeker. Excelsior’31 zat met deze 5-0 voorsprong op rozen. Keeper Willard Baan, die verder voortreffelijk keepte, schatte vervolgens een bal buiten de cirkel verkeerd in. ZVZ profiteerde hiervan en wist zodoende voor de eerste keer deze avond het net te vinden. Direct hierna was het Excelsior’31 dat via Agassi Daneljan en Maarten Postma tweemaal scoorde. De gastheren lieten duidelijk merken dat de bezoekers zonder punten naar huis konden. In de laatste paar minuten van de wedstrijd zaten de spelers al met hun hoofd bij het kampioenschap. Dit leverde nog twee tegentreffers op, wat uiteindelijk een 7-3 overwinning betekende. Hierna barste het feest los.

Trainer/coach Ichtus Rahanra kan zich zo geen beter debuutseizoen voorstellen als coach van het 1e team. Voor assistent Alidus ter Harmsel betekende het zijn tweede titel op rij. Hij zat vorig seizoen ook als assistent op de bank toen het team kampioen werd in de hoofdklasse. De complimenten gaan dan ook uit naar deze beide heren en de spelers.

Excelsior’31 moet zich nog wel zien op te laden voor de laatste twee competitiewedstrijden. Deze staan op vrijdag 10 april en woensdag 15 april op het programma.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: Maarten Postma (2x), Gilano Samangoen (2x), Jan Borghuis, Arnoud Baan en Agassi Daneljan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (K), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Nathan Oraile en Henk Lankamp
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel