Excelsior'31 2 verliest onterecht van SVZW 2

Foto bij Excelsior'31 2 verliest onterecht van SVZW 2

De eeuwenoude voetbalwet 'Wanneer je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander dat wel' was zaterdag van toepassing op de derby Excelsior'31 2 - SVZW 2. De thuisploeg kreeg in de eerste helft enkele uitstekende mogelijkheden, maar vergat deze te benutten. SVZW kwam in de gehele wedstrijd tweemaal in de buurt van het doel en scoorde eenmaal, ook dat is een kwaliteit.

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis, Rene Sikkelbein, Gertjan Schultink, Jurriaan Seppenwoolde (68. Ties ten Barge) , Danny Schoenmaker, Gerald ten Hove (6. Kevin Jansen (75. Stephen Jansen) ), Simon Baysoy, Rob ten Hove, Mark Breukink, Frank Averesch en Yorick Calkhoven

Excelsior'31 2, dat ruim 2 weken geleden op een koude dinsdagavond nog een geweldig pak slaag kreeg van SVZW 2 in de beker (0-5 was toen de rust en eindstand), trad vandaag wat behoudender aan dan gebruikelijk, om op die manier niet weer vroeg in de wedstrijd de deksel op de neus te krijgen. In de openingsfase was Excelsior'31 2 de betere ploeg, er werd aardig onder de druk uit gevoetbald en SVZW moest met veel overtredingen de Rijssenaren van hun doel af houden.

In de 6e minuut kwam Gerald ten Hove aan de bal, op dat moment kwam er een speler van SVZW op een schandalige manier met een vliegende tackle op Gerald in. Gevolg Gerald moest het veld verlaten (en later op de dag op krukken het sportpark) en de Wierdense 'dader' kreeg slechts een gele kaart. Vriend en vijand was het over eens dat dit een donkerrode kaart was, maar de man met de fluit besloot anders.

Kevin Jansen verving Gerald ten Hove en de wedstrijd kon weer hervat worden. In de 13e minuut werd Frank Averesch weggestuurd en kon alleen op de keeper af, Frank wachtte iets te lang, kapte de bal af en schoot de bal tegen de keeper op. De corner die volgde werd van de doellijn gehaald. Enkele minuten later kwam Danny Schoenmaker door over links en schoot hard in het zijnet. Rob ten Hove probeerde het met een knal van afstand, maar het schot miste kracht.

Vlak voor rust kreeg Simon Baysoy nog een enorme kans, maar hij raakte de bal verkeerd en zo was de kans verkeken. SVZW kon hier geen enkele kans tegenover stellen. Ruststand was 0-0 en daar konden alleen de Wierdenaren tevreden mee zijn.

Na de rust begon Excelsior'31 wederom sterk, zonder echt kansen te creëeren. Vanaf de 60e minuut kreeg SVZW wat meer grip en kwam een aantal keren in de buurt van het doel van keeper Patrick Loohuis. De nummer 10 van SVZW kreeg in deze fase een goede kans bij de 2e paal, maar schoot niet met scherp. Vlak na deze kans, liet centrale verdediger Jurriaan Seppenwoolde, de bal van de voet stuiteren en de goede spits van SVZW was er als de kippen bij en schoot de bal langs Patrick Loohuis, die kansloos was.

Direct na het doelpunt werd aanvaller Ties ten Barge ingebracht voor verdediger Jurriaan Seppenwoolde. Enkele minuten later kwam Stephen Jansen zijn broertje Kevin Jansen vervangen.
Excelsior'31 2 zette alles op alles om toch nog minimaal een terechte gelijkmaker te maken, maar ondanks de druk, werden er nauwelijks echte kansen gecreëerd en dus bleef de stand 0-1. Een eindstand die absoluut onterecht was en die niet bij het wedstrijdbeeld paste.

Het blijft nog altijd ongekend spannend bovenin de reserve hoofdklasse, maar duidelijk is dat Excelsior'31 2 nu achter de feiten aanloopt en het de laatste  6 wedstrijden geen enkele misstap meer mag maken, wil het nog kans maken op de titel.

Zaterdag speelt Excelsior'31 2, thuis om 14.30 uur, tegen SDC Putten 2.