Excelsior'31 routinematig langs WVF (0-3) (samenvatting & foto's geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 routinematig langs WVF (0-3) (samenvatting & foto's geplaatst)

Excelsior'31 routinematig langs WVF (0-3) (samenvatting & foto's geplaatst)

* Klik hier voor 243 foto's copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder een samenvatting van het duel op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Jarnik Busscher. 

 

* Reactie Mark Breukink



* Reactie Roeland ten Berge

 

Door Martin Klaassen

Stiekem wordt er door de Excelsior’31-aanhang al uitgekeken naar de uitwedstrijd van volgende week tegen DVS’33, met daaropvolgend de twee thuiswedstrijden tegen ACV en Harkemase Boys. Dat zijn de wedstrijden waarin Excelsior’31 het gat kan dichten en het verschil kan maken. Maar worden er onverwacht punten gemorst tegen hekkensluiter WVF dan ziet de reeks er een stuk minder leuk uit…



Roeland ten Berge kon vanmiddag in Zwolle niet beschikken over Adi Draganovic (laatste wedstrijd schorsing) en de met blessures kampende Joran Pot en Gradus Hempenius.



Simon Baysoy maakte op de rechtsbackplek zijn opwachting, Coen Vloedgraven verruilde de bank voor een basisplaats op het middenveld. De bank had met Mart Nieuwenhuis, Mark Breukink, Rob Ten Hove en Marco ten Bolscher compleet Rijssens gezicht.


Op een moeilijk bespeelbare grasmat op Sportpark De Weide Steen ging Excelsior’31 voortvarend van start. Het geliefde spelletje met het hanteren van een hoog baltempo maakte logischerwijs plaats voor een iets minder spectaculaire uitvoering. Het was van belang om zo secuur mogelijk te blijven, het balbezit te houden en met veel beweging en diepgang op zoek te gaan naar een maas in het net.

Dit lukte, met een bal die meer hobbelde dan rolde, best aardig. Al na 2 minuten was Patrick Gerritsen zijn man te slim af, gaf de bal voor, maar wist Niek Davina niet bij de bal te komen. WVF, dat aanvaller Muhittin Yükselen voorin zijn eigen eiland gaf, was niet bij machte om het Excelsior'31 ook maar iets moeilijk te maken.

Juist op een moment dat de Zwolse middenvelders op de plek stonden die op papier van ze zou worden verwacht, maakte Excelsior’31 in de persoon van Coen Vloedgraven gebruik van de ruimte. Hij lanceerde in minuut 11 met een prachtige steekpass Hakim Ezafzafi. De topschutter wist de bal mee te krijgen en passeerde doelman Mike te Wiele koelbloedig: 0-1. Dit was alweer zijn 25e seizoenstreffer.

Het tweede doelpunt van Excelsior’31 liet een tijd op zich wachten. Het woud aan blauwe kousen rond het zestienmetergebied van WVF was groot. Via rushes en acties aan zijkanten kon Excelsior’31 nog voor het meeste gevaar zorgen. In de 41e minuut wist de in uitstekende vorm verkerende Niek Davina de bal op Hakim Ezafzafi te steken. Hij kwam net tijd en ruimte tekort om doeltreffend af te ronden.

De perfecte aanval kwam in de 45e minuut tot stand. Hakim Ezafzafi snelde op links langs zijn tegenstander, gaf de bal door aan Patrick Gerritsen. Gerritsen verlegde het spel naar Niek Davina, die de aanstormende Amanuel Isa wist te bereiken. Isa schoot de bal hard en zuiver langs Te Wiele: 2-0.

Na rust leek Excelsior’31 er gezien de eerste vijf minuten -voor het massaal meegereisde publiek- nog wat van te willen maken. Patrick Gerritsen tekende in de 50e minuut de 3-0 aan. Amanuel Isa stuurde Simon Baysoy diep. Zijn voorzet kwam goed aan bij de geroutineerde aanvaller, die uit de draai doeltreffend was.

Wat daarna volgde was amper (de prachtige dieptepasses van Wolven waren lichtpuntjes) het aanzien waard. Excelsior’31 werd, ook omdat het zo oppermachtig was, gemakzuchtig. Zowel de Excelsior’31-spelers (ongetwijfeld op Mark Breukink na, die zijn competitiedebuut maakte) als de supporters keken 40 minuten uit naar het laatste fluitsignaal van arbiter Vredevoogd.

WVF, dat de tweede helft een stuk frisser spelend voor de dag kwam, wist de plichtmatige aanpak van Excelsior’31 (veel voetballen vanuit stilstand) nog bijna af te straffen met een eretreffer. Richard Bouwmeester knalde de bal op de lat en spits Yükselen kopte rakelings naast.

WVF – Excelsior’31: 0-3 (0-2)

Doelpunten:

11. Hakim Ezafzafi 0-1, 45. Amanuel Isa 0-2, 50. Patrick Gerritsen 0-3

Opstellingen:

WVF: Mike te Wiele, Hans Kamping (64. Hiro Gnanapragassam), Sybren Poppen, Robbert Jan Stals, Elroy Modderman (74. Hessel Berends), Dion Reijnen, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Bas Bouwhuis, Jeroen van Brummen (46. Lennart Bril), Muhittin Yükselen

Excelsior’31 Arjan Kok, Dylan Vosskuhler, John Lubbers (64. Mark Breukink), Rico Wolven, Simon Baysoy, Amanuel Isa, Michel Gerritsen Mulkes (72. Rob ten Hove), Coen Vloedgraven, Niek Davina (72. Marco ten Bolscher), Patrick Gerritsen, Hakim Ezafzafi

Stand:

 

Kalender icoon zondag 5 april 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers