Excelsior'31 2 geeft voorsprong uit handen tegen SDC Putten 2

Foto bij Excelsior'31 2 geeft voorsprong uit handen tegen SDC Putten 2

Afgelopen zaterdag werd er in 21e speelronde aangetreden tegen SDC Putten 2. De wedstrijd werd om 14.30 gespeeld op het hoofdveld van sportpark de Koerbelt.
Excelsior'31 2 verspeelde zeer knullig en op een wat "vreemde" manier een 2-0 voorsprong uit handen, eindstand: 2-2.

Opstelling Excelsior´31 2:
Rene Kamphuis (k), Kevin Jansen, Nick Haase, Gert-Jan Schultink (C), Jurriaan Seppenwoolde, Roberto Cioineaga, Mats Knol (75. Stephen Jansen), Danny Schoenmaker, Yorick Calkhoven (55. Jelte van der Berg), Frank Averesch en Ties ten Barge (88. Rene Sikkelbein)

Voor beide ploegen waren de belangen vandaag zeer groot, Excelsior'31 2 wil graag de aansluiting houden met de top en SDC Putten wil weg komen uit de degradatiezone.
In de eerste fase van de wedstrijd begon het van beide kanten wat afwachtend, dit leidde tot weinig kansen voor beide ploegen. Excelsior'31 had wel het meeste balbezit en SDC Putten werd wat teruggedrongen. In de laatste fase van de eerste helft, kwam SDC Putten er een keer zeer gevaarlijk uit en hield keeper Rene Kamphuis zijn ploeg op de been, met een uitstekende reflex.

Na de rust begon Excelsior'31 sterk, al in de 52e minuut werd het 1-0 door een doelpunt van Danny Schoenmaker op aangeven van Frank Averesch. Excelsior'31 ging niet terug lopen en probeerde zo snel mogelijk de 2-0 te forceren. In de 55e minuut kwam Jelte van der Berg, na 4 weken blessureleed, in het veld voor Yorick Calkhoven. In de 63e minuut leek Jelte van der Berg direct beslissend te zijn, toen hij met een prachtige bal, Danny Schoenmaker alleen voor de keeper zette, helaas schoot Danny tegen de keeper op.
Enkele minuten later was het wel raak, Danny Schoenmaker maakte de kans nu wel af en tekende voor zijn 2e treffer van de middag, na een uitstekende assist van Ties ten Barge.

Met nog 20 minuten op de klok ging SDC Putten alles of niets spelen, er ontstond ruimte om de wedstrijd in het slot te gooien, maar meerdere kansrijke situaties werden slecht uitgespeeld. Uit het niets maakte SDC Putten in de 84e minuut de 2-1. Een vrije trap werd hoog ingebracht en viel precies goed bij de 2e paal. SDC Putten kwam met een extra lange spits op de proppen en ging alle ballen inpompen, zonder dat dit tot kansen leidde.

In de 92e minuut werd Frank Averesch tegen de grond gewerkt binnen het strafschopgebied, het was lastig te zien of het een strafschop was, maar de scheidsrechter stond er kort op en gaf hem niet. Frank bleef echter geblesseerd liggen, Roberto speelde de bal daarom over de zijlijn. De scheidsrechter zette zijn klokje netjes stil en gaf aan dat er nog een kleine minuut gespeeld diende te worden.

Na een lange blessurebehandeling kon Frank niet verder, hij bleek flink geraakt aan zijn knie. We moesten de laatste minuut dus door met 10 man. SDC Putten moest ingooien en kon nu 2 dingen doen, de bal netjes terug geven, zoals gebruikelijk is in de voetbalsport of de bal nog een keer proberen in te pompen. Ze kozen niet voor de sportieve en meest normale optie, maar kozen ervoor de bal nog een keer in te pompen, dit tot ontsteltenis van alles en iedereen. De ingebrachte bal werd in eerste instantie nog weggekopt door Jurriaan, maar daarop werd de bal alsnog het strafschopgebied in geslingerd en dan zul je altijd zien dat die bal ook weer goed valt, 2-2.

Er werd vervolgens nog afgetrapt, maar enkele seconden later was de wedstrijd ten einde en moesten de punten gedeeld worden. Excelsior'31 was verbolgen over het feit dat de bal niet netjes terug gegeven werd. SDC Putten vierden feest alsof ze de wereldkampioen waren geworden.

Terecht of niet, eerlijk of niet, beide ploegen hielden een punt aan dit treffen over en dat is uit Rijssens oogpunt bekeken, zeker te weinig. Hierdoor lijkt de aansluiting met de top definitief verloren.

Zaterdag gaan we op bezoek bij´de ploeg in vorm´ DVS'33 2. We spelen om 11.30 uur in Ermelo.