Zaalvoetballers Excelsior’31 2 verspelen dure punten

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 verspelen dure punten

Samenvatting Hoekje/Toyota 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 2 hebben maandagavond dure punten verspeeld in de strijd om de periodetitel. Uit in Oldenzaal moest het in de allerlaatste seconde de gelijkmaker incasseren.

Om nog aanspraak te kunnen maken op de periodetitel moest concurrent DZVV uit Denekamp punten verliezen. En dat was wat er gebeurde. In Denekamp werd in de laatste minuut de 2-2 gescoord, waardoor Excelsior’31 2 alsnog de periodetitel kon pakken. Het enige wat het hoefde te doen, was winnen van het gedegradeerde Hoekje/Toyota 1.

De Rijssenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Met een individuele actie brak Niek Haase de score open. Daarna stond Daan Kreijkes op de goede plek om een rebound binnen te schieten. Kort daarna kreeg Hoekje/Toyota een gele kaart, via John Lubbers profiteerden de rood-witten hier optimaal van. Maar even later kreeg het, volledig onnodig, een tegendoelpunt om de oren. De marge werd door Rik Harbers weer op drie doelpunten gebracht, hij schoot van afstand goed binnen: 1-4.

Na rust ging het helemaal mis. Hoekje/Toyota had niks te verliezen, ze gingen alles-of-niets spelen. Daar tegenover waren de Excelsioren juist heel krampachtig aan de bal. Met de nodige pech moest het in korte tijd twee doelpunten incasseren. Niek Haase bracht nog wel de 2-5 op het scorebord, met de hak promoveerde hij een schot van Rik Harbers tot een doelpunt. Daarna sloeg het noodlot toe. John Lubbers kreeg voor een lichte overtreding een gele kaart. Aanvankelijk leek dit geen tegendoelpunt op te leveren, maar vlak voordat de twee minuten voorbij waren, scoorden de Oldenzalers alsnog. Met man en macht probeerden de jongens van Gerald Keizer en Erik Baan de 4-5 voorsprong te verdedigen. Ondanks dat de scheidsrechter drie minuten langer liet doorspelen, leek dat te lukken, tot 10 seconden voor tijd… Een intrap werd richting de goal van Marien Baan gepompt, belande op het hoofd van de Oldenzaalse aanvoerder en verdween via de onderkant van de lat in het doel. Eindstand 5-5.

De onverwachte kans om zelf de periodetitel te kunnen pakken, werd helaas niet benut. Toch is er nog een kans dat de Excelsioren alsnog nacompetitie kunnen spelen. Als Drienerlo tijdens hun laatste wedstrijd hun sportieve plicht vervullen, pakken zij de 3e periodetitel, zodat de periodetitel van kampioen ESA aan de Rijssenaren wordt toegekend.

Doelpunten Excelsior’31 2: Niek Haase (2x), Daan Kreijkes, John Lubbers en Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Remco Haan, John Lubbers, Niek Haase, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Daan Kreijkes
Coach: Gerald Keizer
Leider: Erik Baan