Excelsior'31 verslikt zich opnieuw in ACV (samenvatting & foto's geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 verslikt zich opnieuw in ACV (samenvatting & foto's geplaatst)

Excelsior'31 verslikt zich opnieuw in ACV (samenvatting & foto's geplaatst)

* Klik hier voor 159 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door Jarnik Busscher, interviews door Leon Simons.



* Reactie Rico Wolven



* Reactie Roeland ten Berge



* Persconferentie na afloop met trainers Roeland ten Berge en Hans de Jong



Door Martin Klaassen

Na het winnen bij DVS’33 is ACV de volgende lastige horde op weg naar de hoogste tree van het Hoofdklasse C-podium. De zware benen hebben, na de uitputtende wedstrijd Districtsbekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg (1-1 en 8-7 winst na strafschoppen), een aantal dagen tijd gehad om weer op krachten te komen. Roeland ten Berge moest het tegen ACV stellen zonder tegen DVS’33 uitgevallen Dylan Vosskuhler en Patrick Gerritsen. Coen Vloedgraven en Amanuel Isa wisselen stuivertje. Waar Isa in Hardenberg nog op de bank begon, was deze plek nu voor Vloedgraven bestemd.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd zag het er niet verkeerd uit. Gradus Hempenius bediende Hakim Ezafzafi zoals het hoort, Rico Wolven gaf achteloos een dieptepass op maat. Business as usual: de Excelsior’31-trein dendert door, ACV is de volgende die dat moet ondervinden. In de 10e minuut was Excelsior’31 dicht bij de voorsprong. Na een prachtige combinatie tussen Joran Pot en Hakim Ezafzafi was het Niek Davina die de voorzet van de topscorer van de Hoofdklasse C maar op een haar na miste.

Na de openingsfase bekroop de toeschouwers al snel het gevoel van: een makkelijke wedstrijd gaat dit niet worden. ACV, de laatste club die Excelsior’31 versloeg (13 december 2014), liet zien dat het prima met het balbezit om weet te gaan. De bezoekende ploeg zorgde vanaf de flanken, met de voorzetten van routinier Angelo Cijntje en doelgerichte Gill Göbel, voor gevaar. Waar Amanuel Isa in de 15e minuut nog in wist te grijpen, werd het 2 minuten later toch 0-1. Na een voorzet van Cijntje en een schot van Göbel tegen het achterwerk van Adi Draganovic, kwam de bal voor de voeten van Edu de Jonge Rosa. Hij hoefde de bal maar een klein zetje te geven om Arjan Kok te passeren.

Aan alles was te merken dat Excelsior’31 in de eerste helft de frisheid ontbeerde die de ploeg de tweede seizoenshelft typeert. Er werd net even iets minder energie aan de dag gelegd en dat heeft direct gevolg voor het spel. Het speltempo lag stukken lager, de beweging in het elftal was niet je van het en de precisie in de passing liet te wensen over. Er zat zand in de geoliede machine.



Het onvermogen van Excelsior’31 was koren op de molen van ACV, dat organisatorisch de zaakjes prima op orde had. De Assenaren, die zich in vorm willen spelen voor de nacompetitie (ze wonnen de eerste periode), bleven, gesteund door de ervaren spelers in de ploeg, geconcentreerd en prima weerwerk bieden.

Excelsior’31 had in de 31e minuut, in de persoon van Hakim Ezafzafi, de gelijkmaker wel op de schoen. Ezafzafi speelde de pass in de diepte van Gradus Hempenius iets te ver voor zich uit, waardoor ACV-doelman in kon grijpen. In de vijf minuten voor rust liet Excelsior’31 het vertrouwde spel weer even zien. Bij balverlies werd de bal snel veroverd en werd de volgende aanval ingezet. De beste kans in dit tijdsbestek was een afstandsschot van Michel Gerritsen Mulkes. Op aangeven van Simon Baysoy vond hij de uitgestrekte armen van Ben Wormmeester op zijn weg.

Na het kwartier in de kleedkamer kwam Excelsior’31 goed voor de dag. Het liet, met ongetwijfeld de tussenstanden van de concurrentie in het achterhoofd, zien dat het de wedstrijd nog om wilde draaien. De ploeg van Roeland ten Berge verplaatste zich richting de helft van ACV en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dit probeerde de roodwitten vooral via een combinatie door het centrum te bewerkstelligen. In de 55e minuut kwam de grootste kans, voortvloeiend uit deze strategie, naar voren. Niek Davina speelde Michel Gerritsen Mulkes aan. Hij gaf de bal aan Hakim Ezafzafi. De topschutter schoot de bal vol overgave in, maar raakte de bovenkant van de lat.

Dichterbij een doelpunt kwam Excelsior’31 in het vervolg van de wedstrijd niet. De onnauwkeurigheid in de passing bleef zich als een rode draad door de wedstrijd vlechten. De wil om er nog iets van te maken was er, maar het lukte niet om iets van de glans van de voorgaande weken naar boven te toveren. In de 76e minuut maakte Robin Mulder, die zijn waarde als diepe spits eens te meer bewees, bij een counter de 0-2. Eén op één met Arjan Kok was hij de winnaar. Na een rode kaart van ACV-invaller Firosan Ademi, die er slechts een voor de statistieken was, kwam het slotwoord van de gasten. In de laatste minuut van de officiële speeltijd had het ook nog 0-3 kunnen worden. Gill Göbel zijn inzet ging tegen de paal.

Excelsior’31 mag van geluk spreken dat de koplopers DVS’33 (1-1 bij AGOVV) en Harkemase Boys (1-1 thuis tegen Staphorst) deze speelronde eveneens punten hebben verspeeld. Hierdoor wordt het verschil met beide clubs 1 punt groter, maar is de strijd om de titel nog open. Excelsior’31 krijgt volgende week Harkemase Boys op bezoek. De week daarna staat, mocht Excelsior’31 zich in de race om de titel houden, DVS’33 – Harkemase Boys op het programma….

In de loop van het weekend volgt de fotoreportage van de wedstrijd.

Excelsior’31 – ACV: 0-2 (0-1)

Doelpunten:

17. Edu de Jonge Rosa 0-1, 76. Robin Mulder 0-2

Kaarten:

Joran Pot, Michel Gerritsen Mulkes (Excelsior’31), Haaije Feenstra, Firosan Ademi (2x geel ’78 en ‘81   = rood)

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Simon Baysoy (62. Coen Vloedgraven), Rico Wolven (84. Rob ten Hove), John Lubbers, Adi Draganovic, Joran Pot, Amanuel Isa (72. Marco ten Bolscher), Michel Gerritsen Mulkes, Hakim Ezafzafi, Niek Davina, Gradus Hempenius

ACV: Ben Wormmeester, Haaije Feenstra, Jelle Wagenaar, John van Dalen, Angelo Cijntje, Nick Westebring, Gill Göbel, Erwin Buurmeijer (46. Firosan Ademi), Edu de Jonge Rosa (69. Robert Talens), Robin Mulder, Richard Mulder (75. Daniël Schans)

Stand:

Kalender icoon zondag 19 april 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers