Excelsior'31 2 verslaat koploper HHC Hardenberg 2

Foto bij Excelsior'31 2 verslaat koploper HHC Hardenberg 2

Excelsior'31 2 pakte vorige week tegen koploper Sparta Nijkerk 2 op de valreep een punt, waardoor HHC de nieuwe koploper werd, in de reserve hoofdklasse. HHC Hardenberg 2 kwam zaterdag op bezoek op De Koerbelt. HHC was op volle oorlogssterkte en liet vandaag zien over veel talent te beschikken. Excelsior'31 2 kwam er voetballend af en toe niet aan te pas, maar ging veel beter met de kansen om dan gasten uit Hardenberg.

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis (k), Kevin Jansen, Gertjan Schultink, Jurriaan Seppenwoolde (60. Roberto Cioineaga), Danny Schoenmaker, Rob ten Hove, Mats Knol (77. Stephen Jansen), Yorick Calkhoven, Jelte van der Berg, Marco ten Bolscher en Frank Averesch

HHC 2 was in de openingsfase de bovenliggende partij. HHC kwam er een aantal keren goed uit en kreeg kansen op de openingstreffer. Patrick Loohuis redde tweemaal knap en voorkwam de voorsprong voor de gasten. In de 18e minuut was het toch raak. HHC kwam verdiend op voorsprong. Na een klein half uur spelen werd het uit het niets 1-1. Yorick Calkhoven gaf de bal aan Mats Knol, die van ruim 20 meter verwoestend uithaalde. De bal vloog in het dak van het doel, een prachtige treffer.

Na de 1-1 pakte Excelsior'31 het initiatief en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, dit irriteerde HHC en de gasten vergaten nog te voetballen. De uitstekende spits van HHC speelde vervolgens een negatieve hoofdrol, hij ging te keer tegen de scheidsrechter, nadat deze niet floot voor een overtreding, de scheidsrechter gaf hem hiervoor een gele kaart, vervolgens bleef hij te keer en gaan en kreeg ook zijn 2e gele kaart en dus moest hij douchen.

HHC moest nog 55 minuten verder met 10 man. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig. Ruststand: 1-1.

In de 2e helft begon Excelsior'31 dramatisch, HHC was de bovenliggen partij, ondanks dat men met 10 man speelde. HHC kreeg meerdere goede kansen in deze fase. Een kopbal ging rakelings voorlangs. Voor open doel werd de bal over geschoten. In het laatste kwartier kwam Excelsior'31 weer iets beter in de wedstrijd, al was het voetballend niet best. Bij HHC leek de pijp een beetje leeg en doordat de koploper vol voor de winst speelde, ontstond er veel ruimte.

De wedstrijd kon nu beide kanten op, in de 85e minuut viel dan toch de winnende treffer door de thuisploeg. Yorick Calkhoven verlengde een bal van Kevin Jansen en de bal kwam voor de voeten van Marco ten Bolscher, die alleen op de keeper af kon gaan, hij schoof de bal in de verre hoek, 2-1.

Excelsior'31 won dus door een laat doelpunt, terecht kon dit echter niet genoemd worden. HHC zakt hierdoor naar plek 4 en er zijn 3 nieuwe koplopers. Excelsior'31 bezet de 6e plaats met 6 punten achterstand op de koplopers.

Volgende week de uitwedstrijd in Vriezenveen, tegen DETO 2. De wedstrijd begint om 15.00 uur.