Excelsior'31 slaat flater tegen WHC (samenvatting & foto's geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 slaat flater tegen WHC (samenvatting & foto's geplaatst!)

Excelsior'31 slaat flater tegen WHC (samenvatting & foto's geplaatst!)

* Klik hier voor 260 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van 'WHC - Excelsior'31' op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interviews door José Nijhof. 



* Reactie Joran Pot



* Reactie Roeland ten Berge


 

Door Martin Klaassen

Echt rustig was het deze week niet op Sportpark De Koerbelt. Na de wedstrijd tegen Harkemase Boys was er het nieuws dat Coen Vloedgraven naar Go Ahead Eagles vertrekt, dinsdag werd er in de halve finale van de Districtsbeker met 1-0 gewonnen van HSC’21 2 en vanaf donderdag was Rico Wolven de meest besproken persoon.

Excelsior’31 besloot hem disciplinair te schorsen. Zijn recente interview in de media was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de opstelling tegen WHC. Vanwege de afwezigheid van Wolven, stond Amanuel Isa naast John Lubbers in het hart van de verdediging. De rest van het elftal bleef, ten opzichte van afgelopen dinsdag, ongewijzigd.


Ondank de onrust zou de wedstrijd tegen het vorige week gedegradeerde en gehavende WHC slechts een klein hobbeltje moeten zijn op weg naar een zinderende seizoensontknoping. En wie weet zou Excelsior’31, met het gevecht tussen de kemphanen DVS’33 en Harkemase Boys, wel de lachende derde kunnen zijn. DVS’33 en Harkema Boys maakten er een spektakelstuk van, Excelsior’31 liet het opzichtig afweten.

Om nou te zeggen dat er vanaf de aftrap voor Excelsior’31 geen vuiltje aan de lucht was: nee. Al vanaf het begin kreeg je het idee: dit kan nog wel eens een vreemde wedstrijd worden. De roodwitten namen het initiatief, maar deden dit zonder de kenmerkende overtuiging van de tweede seizoenshelft. Het hobbelige veld werkte niet mee, maar de scherpte in de passing en de duelkracht was niet om over naar huis te schrijven. Ook de corners van Joran Pot kwamen steevast of laag bij de 1e paal, of in het zijnet.

WHC kwam al na 4 minuten op voorsprong. Het doelpunt werd ingeleid door een foute inspeelpass van Adi Draganovic. De achterhoede was vervolgens zo uit positie, dat Kevin Olaria diep werd gestuurd. Hij passeerde de ver uit zijn doel gekomen Arjan Kok en prikte de 1-0 binnen. Een tegenvaller, maar normaliter is er weinig aan de hand. Het spel ging vervolgens toch weer op dezelfde voet verder: onwennig. De Excelsioren moesten meer duels aangaan dan hun lief was, WHC was feller en won de meeste van deze situaties.

De 1-1, die in minuut 11 knullig via Jonathan van Marle achter zijn eigen doelman verdween, gaf hoop. Coen Vloedgraven had op aangeven van Gradus Hempenius zelf liever gescoord, maar de rebound van zijn schot mocht er ook zo wel in. Ondanks de snelle gelijkmaker bleef de onrust in het elftal aanwezig. Nadat Joran Pot, na een actie van Hakim Ezafzafi de bal voorlangs schoot, kreeg het elftal van Ten Berge een volgende domper te verwerken.



Michel Gerritsen Mulkes liet zich aftroeven door Jurian van den Brink. De rappe WHC’er maakte handig gebruik van het contact en kreeg een strafschop mee. Deze werd verzilverd door de man van het eigen doelpunt: Jonathan van der Marle. 2-1.

Ook na de tweede tegenvaller was er nog geen sprake van veerkracht van Excelsior’31. WHC kreeg in minuut 21 en 23 via Olaria en Van den Brink uitstekende mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Tweemaal was Arjan Kok de sta in de weg. Na een typerende en onnodige gele kaart van Draganovic lag de bal toch ineens weer achter Arjan Verhoef: 2-2.



De keeperstrainer, die van stal moest worden gehaald omdat de eerste drie doelmannen niet konden spelen, werd gepasseerd door topscorer Hakim Ezafzafi. Hij kreeg de bal op het presenteerblaadje van Michel Gerritsen Mulkes.

Dat het bij rust bij 2-2 bleef was te danken aan een professionele overtreding van John Lubbers (geel) en een niet scherp genoeg ingekopte bal van Jelle Post. Al liet Adi Draganovic met een mooi afstandsschot de deklat boven de Arjan Verhoef ook nog trillen.

Na rust startte Excelsior’31 offensief. Het probeerde het dominante spelpatroon alsnog op de mat te leggen. Het spel verplaatste zich naar de helft van WHC, maar echt goede kansen kwamen er niet. De eindpass was keer op keer niet goed genoeg.

De counter van WHC werd, met de 1 tegen 1 situaties die steeds vaker ontstonden door het forceren van Excelsior’31, steeds gevaarlijker. John Lubbers en in het bijzonder Simon Baysoy wisten veel gevaar in de kiem te smoren. Bij hachelijke momenten van Kevin Olaria (66e minuut) en Jurian van den Brink (72e minuut) ging het nog goed. In de 75e minuut ging het faliekant mis.



Arjan Kok kreeg de bal teruggespeeld, liet zich de bal na traag handelen ontfutselen en moest zijn misser bekopen met een strafschop tegen. Hij haalde Van den Brink onderuit en mocht van geluk spreken dat hij niet weggestuurd werd.

De strafschop, die nog overgenomen moest worden, werd resoluut binnengeschoten door centrale verdediger Jesse Betase: 3-2. Excelsior’31 ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar bij de kansen die het nog kreeg ontbrak de overtuiging. De ploeg leek geknakt.



Marco ten Bolscher had in de 84e minuut nog beste kans op de gelijkmaker. Hij kreeg de bal niet langs Verhoef. Ook in de rebound wist Ezafzafi geen doel te treffen. De topscorer moest, vlak voor het einde van de wedstrijd, zelfs nog inrukken met een rode kaart. Hij zou een slaande beweging richting Roel Wolff hebben gemaakt.

Het ongeloof op het veld, de bank en op de tribune was na het eindsignaal groot. Bij winst had Excelsior’31 de kop in de Hoofdklasse C gepakt, omdat Harkemase Boys knap met 3-4 bij DVS’33 won. Nu zijn de titelkansen zo goed als vervlogen. Wil Excelsior’31 nog kampioen worden,  moet het volgende week thuis winnen van Staphorst en heeft het en de hulp van DVS’33 en Harkemase Boys nodig. Ook voor een nacompetitieplek is het afhankelijk van het resultaat van SVWZ, uit tegen AZSV.

Een prachtige tweede seizoenshelft, waarin Excelsior’31 het publiek bij tijd en wijle in vervoering bracht, lijkt te eindigen in mineur. De selectie zou zichzelf tekort doen als ze de Districtsbekerfinale, ondanks de domper van zaterdagmiddag, niet aangrijpen om een tastbare prijs te bemachtigen. Dat deze ploeg dit, na een prachtseizoen verdient, staat als een paal boven water.

WHC - Excelsior'31: 3-2 (2-2)
 
Doelpunten:

4. Kevin Olaria 1-0, 11. Jonathan van Marle 1-1 (eigen doelpunt), 15. Jonathan van Marle 2-1 (strafschop), 27. Hakim Ezafzafi 2-2, 76. Jesse Betaze 3-2 (strafschop)

Kaarten:

Geel: Wim van ’t Ende, Jeffrey van Amersfoort (WHC), Arjan Kok, John Lubbers, Adi Draganovic (Excelsior’31)

Rood: Hakim Ezafzafi (Excelsior’31)


Opstellingen:

WHC: Arjan Verhoef, Roan Admiraal, Jesse Betaze, Jurian van den Brink, Raoul Jessurun, Jonathan van Marle, Wim van 't Ende, Robbert van Schie, Jelle Post (78. Lars van der Worp), Kevin Olaria (69. Roel Wolff), Yoshua van Marle (22. Jeffrey van Amersfoort)

Excelsior’31: Arjan Kok, Simon Baysoy (81. Rob ten Hove), Amanuel Isa, John Lubbers, Adi Draganovic, Michel Gerritsen Mulkes (81. Rene Sikkelbein), Coen Vloedgraven (70. Marco ten Bolscher), Joran Pot, Hakim Ezafzafi, Niek Davina, Gradus Hempenius

Stand:

 

Kalender icoon zondag 3 mei 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers