Gehavend Excelsior'31 2 wint ruim van DETO 2

Foto bij Gehavend Excelsior'31 2 wint ruim van DETO 2

Excelsior'31 2 moest gehavend richting Vriezenveen voor de wedstrijd tegen DETO 2. Nick Haase en Rene Kamphuis gingen, gezien de belangen, met het 3e elftal mee. Mark Breukink hielp A1 in de strijd tegen degradatie. Daarnaast waren Ronald Brinkman, Frank Averesch en Ties ten Barge geblesseerd.

Hierdoor hadden we de 37-jarige Erik Leeuwis (van het 12e elftal) op doel staan, maakte Arnoud Gerritsen (van het 4e elftal) zijn rentree in het 2e elftal en hadden we 3 debutanten uit de A2, op de bank zitten. Deze jongens speelden eerder op de dag al een wedstrijd met A2. Alle 3 spelers vielen nog ruim 10 minuten in.

Opstelling:

Erik Leeuwis (k), Kevin Jansen (79. Barnd Hammer), Roberto Cioineaga, Gert-Jan Schultink (C), Jurriaan Seppenwoolde, Mats Knol, Stephen Jansen (79. Matthijs Blaazer), Danny Schoenmaker, Jelte van er Berg, Yorick Calkhoven en Arnoud Gerritsen (79. Muel Kool)

Ondanks dat Excelsior'31 niet op volle oorlogssterkte was, speelde het een hele aardige wedstrijd en overklaste het DETO 2, dat nog voor handhaving speelde, op alle fronten. Ondanks dat Excelsior'31 vanaf het begin de bovenliggende partij was, kwam DETO op voorsprong, er werd geen druk op de bal gegeven en de lange bal viel net achter onze laatste lijn, de spits van DETO kwam aleen voor keeper Erik Leeuwis te staan en schoof de bal keurig in de hoek.

Excelsior'31 2 herstelde zich vlot na deze tegenvaller en trok de stand gelijk, een voorzet van Jurriaan Seppenwoolde werd door uitblinker Danny Schoenmaker prachtig met een halve omhaal op doel geknald, de bal  verdween via de doelman in het doel. Het duurde niet lang of ook de 1-2 was een feit, Arnoud Gerritsen speelde Danny Schoenmaker vrij, die beheerst afrondde.

Vervolgens kreeg DETO een dot van een kans op de gelijkmaker, er werd te laat gestapt en 2 spitsen van DETO konden samen op routinier Erik Leeuwis af gaan, Erik bleef rustig naar de bal kijken en pakte de bal klemvast. Enkele minuten later balverlies op het middenveld en DETO counterde goed en scoorde 2-2. Na de 2-2 was het eer de beurt aan Danny Schoenmaker, op aangeven van Stephen Jansen maakte hij zijn 3e van de middag. Ruststand: 2-3

Na de rust kon DETO geen vuist meer maken kon Excelsior'31 naar hartelust aanvallen, de ene combinatie was nog mooier dan de ander, maar effectief was het lang niet altijd. Het schot van Yorick Calkhoven was wel effectief en die vloog prachtig in het dak van het doel, onhoudbaar voor de doelman. Even later was de prima spelende Arnoud Gerritsen bijna trefzeker, maar zijn vizier stond niet op scherp.

DETO kreeg vervolgens een vrije trap, die van ruim 20 meter prachtig in de bovenhoek werd gelepeld, buiten het bereik van Erik Leewis. 3-4, werd het dan toch nog spannend?
Het antwood op dezevraa volgde spoedig, Danny Schoenmaker werd door Mats Knol alleen voor de keeper gezet en stifte de bal op fenomenale wijze in het doel, zijn 4e treffer van de middag en de beslissing in de wedstrijd.

Hiermee tekent Danny Schoenmaker voor zijn 12e (!) competitietreffer en dat voor een linksback/linker middenvelder, ongekend. In de79e minuut kwamen Muel Kool, Barnd Hammer en Matthijs Blaazer in het veld en ook zij mochten nog een keer juichen. Yorick Calkhoven gaf de bal bij de 2e paal aan Jurriaan Seppenwoolde, die de bal uiteindelijk in het doel wist te werken, hij bepaalde hiermee de eindstand op 3-6.

Wij bedanken A2, het 4e en 12e voor het lenen van de spelers. Mooi dat het zo kan!

Aanstaande zaterdag is de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen AZSV 2. Aanvang: 11.30 uur.