Het Excelsior'31 Familiedag Verslag

Foto bij Het Excelsior'31 Familiedag Verslag

Het Excelsior'31 Familiedag Verslag

Klik hier voor 160 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Bekijk hieronder de reportage van Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (interviews), José Nijhof (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera/montage)



Net als de afgelopen jaren was er dit jaar wederom een familiedag voor alle Excelsior'31 leden. Naast de bekende vaste Familiedag-onderdelen, werd er dit jaar ook een beachvoetbaltoernooi op de parkeerplaats gehouden en was er ’s middags een plaats ingeruimd voor de benefietwedstrijd “Ik Voetbal tegen Kanker”.

Beachvoetballen

Het beachvoetbaltoernooi begon al een paar dagen eerder. Op maandag zorgde Ten Brinke Transport voor de bodem. Met maarliefst 100 kuub werd een deel van de parkeerplaats omgetoverd tot een schitterend voetbalveld. De eerste wedstrijden werden op donderdag gevoetbald. Onder een heerlijk avondzonnetje speelden meer dan 70 spelers de sterren van de hemel. De C1 was met drie teams sterk vertegenwoordigd. Het was dan ook niet verrassend dat deze teams met de finaleplaatsen aan de haal gingen.

Vrijdagavond speelden de D pupillen van Excelsior’31. De weersomstandigheden waren, met kou, wind en regen een stuk slechter. Dit drukte de pret niet. Vol enthousiasme werden de wedstrijden gespeeld. D1 ging er met de prijzen vandoor. Dat ging niet zonder slag en stoot. Tegen de meiden van ME2, een ijzersterk team, kroop D1 door het oog van de naald. De fanatieke speelsters wisten de jongens het vuur aan de schenen te leggen.

Vervolg beachvoetbal en het slot van de Minicompetitie

Zaterdag 30 mei, in alle vroegte, waren de vrijwilligers al aanwezig om de velden uit te zetten voor de finalerondes van de Minicompetitie. Voor de organisatie was het een speciale dag, omdat het de laatste is voor de oorspronkelijke groep helden. Na 9 jaar passionele inzet, geven ze het stokje over aan de nieuwe werkgroep.

Op de parkeerplaats worden de activiteiten ook weer in touw gezet. Het Beachvoetbalveld wordt door de leden van de Activiteitencommissie gereed gemaakt voor een dag vol spektakel. Vandaag zijn alle F en E spelers aan de beurt. In twee poules van 6 teams gaan de jonge leden uitmaken wie de eerste editie tijdens de familiedag gaat winnen. Na  4 slopende uren voetbal, blijkt Excelsior'31 E1 de sterkste ploeg te hebben. De spelers glunderden van oor tot oor bij het ontvangen van de gouden medailles.

Huldiging Minicompetitie

Ondertussen heeft DJ Sjors van Gerrisheim, van SVG Sound, zich geïnstalleerd onder de tribune en staat het podium op het hoofdveld gereed. De werkgroep mini’s huldigt, onder toeziend oog van mascotte Seppie, de teams van de NK, EK en WK op het hoofdveld. Dat onze mascotte onverminderd populair blijft, blijkt wel weer uit de vele handtekeningen die hij uit moest delen. Deze ochtend werd maar weer eens benadrukt dat alle voetballers winnaars zijn van de Mini Competitie. Wat een spelvreugde was er ook deze ochtend weer zichtbaar! Iedere minivoetballer kreeg daarom ook een mooi vaantje mee naar huis als herinnering.

Bedrijvigheid op het terras

Op het terras voor het clubhuis had de Activiteitencommissie ervoor gezorgd dat iedereen een broodje knakworst op kon halen. Er zijn er maar liefst 850 zijn er uitgedeeld. De meiden van de B waren als echte toppers present om de goodiebags van AMI Kappers en SHOEBY Rijssen uit te delen. Zowel Shoeby Rijssen als AMI Kappers had met een kraam een vaste plek op het terras ingenomen. Later kwamen ze aan bod bij de modeshow. De meiden van B1 verkochten die ochtend ook nog eens voor € 200,- aan lootjes voor het goede doel van de benefietwedstrijd.

Langzaam maar zeker kwamen de eerste bekende Nederlanders Sportpark De Koerbelt opgewandeld. Ze werden begeleid door de vrijwilligsters van de Meiden A1.

Wedstrijd G-voetballers tegen de begeleiders

Rond 11.00 uur speelden onze G-voetbalhelden een wedstrijd tegen hun begeleiders. De wedstrijd was in de vakkundige handen van Eredivisie scheidsrechter Erik Braamhaar.

De Moeders tegen de F'jes en Mini's

Toen dit allemaal ten einde was, was het tijd voor een van de jaarlijkse hoogtepunten. Scheidsrechter Nick van Munster stond een zware taak te wachten. De immer beladen wedstrijd van de moeders tegen de F'jes en Mini's werd traditiegetrouw gespeeld. Vele doelpunten, gele kaarten en een penalty later wist niemand meer wat exact de stand was. Dit maakte ook niemand iets uit, want wat een spektakel was deze wedstrijd weer. Complimenten aan de moeders, zussen en tantes voor de leuke wedstrijd.

De Benefietwedstrijd 'Ik Voetbal tegen Kanker'

Rond half een stond het podium klaar voor de indrukwekkende presentatie van de deelnemers aan de wedstrijd Ik voetbal tegen kanker.

KLIK HIER voor het nieuwsbericht over de Benefietwedstrijd "Ik Voetbal tegen Kanker". In dit bericht lees je meer over de lach en traan, die daarbij om de hoek kwam kijken.

De Modeshow

In de rust van de benefietwedstrijd zorgden AMI Kappers en Shooby Rijssen voor een spetterende modeshow. Modellen van het eerste en tweede elftal, Excelsior'31 TV, jongens E1/E2/E3 en meiden E1 lieten de zomermode zien van Shoeby en de kapsels van AMI Kappers.

Het Peare-Jan Mixtoernooi en de zaalvoetballers aan het beachvoetballen

Tegelijkertijd werd er op veld 5 en 7 gestart met het Peare-Jan mixtoernooi. Het toernooi is al sinds jaar en dag onlosmakelijk gekoppeld aan de Familiedag van Excelsior’31. Spelers uit alle geledingen strijden bij dit toernooi, in gemixte teams om de prachtige bronzen bokaal. Hierdoor was er ook voldoende te doen en te beleven voor de lagere senioren en vrouwenteams. Op het beachveld speelden de leden van Excelsior’31 Zaal, in het zonnetje, hun onderlinge toernooi.

Al met al was het een schitterende, drukke en absoluut geslaagde dag. Een dag waar iedereen binnen de club trots op mag zijn.

De club en organisatie bedankt alle vrijwilligers en zegt: tot volgend jaar!

Kalender icoon zondag 31 mei 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers