Excelsior'31 verslaat Be Quick 1887 (samenvatting & foto's geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 verslaat Be Quick 1887 (samenvatting & foto's geplaatst)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interview (met trainer Rob Snijders) door José Nijhof

Excelsior’31 sloot de eerste trainingsweek van het seizoen 2015/2016 af met een oefenwedstrijd tegen zondaghoofdklasser Be Quick 1887 uit Haren. Omdat er bij beide clubs nog de nodige afwezigen waren, kwamen er later in de wedstrijd ook de spelers uit overige selectie-elftallen (met name de tweede teams) aan bod. Afwezig bij Excelsior’31: Arjan Kok, Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi, Danny Schoenmaker, Kevin Troost, Cem Köse en de langdurig geblesseerde Tim Letteboer.

Door Martin Klaassen

Voor een aardig gevulde tribune met supporters deed het spel van Excelsior’31 aan, zoals het vorig jaar was: dominerend en combinerend. Al na 2 minuten zorgde aanvoerder Niek Davina ervoor, dat Gradus Hempenius oog-in-oog met de Be Quick-doelman stond. De aanvaller schoot op de voeten van de doelman. Be Quick beet in de beginfase ook een paar keer van zich af. Doelman Wilco Nieuwenhuis moest handelend optreden na een poging uit de draai van een Be Quick-er en een afstandsschot viel pardoes op de lat.

In de 35e minuut opende Excelsior’31 de score. Patrick Gerritsen zijn voet werd in het strafschopgebied gelicht: penalty. Joran Pot liet de naar de andere kant duikende doelman kansloos: 1-0. In de 41e minuut werd het 2-0. Via de voeten van Davina en Hempenius kwam de bal bij Mark Breukink. Het Excelsior’31-talent legde de bal klaar voor Joran Pot. Zijn schot werd van richting veranderd en belandde in het doel.

In de rust werd er drie keer gewisseld en bleef het basisteam nog een kwartier staan. In dat kwartier scoorde Be Quick 1887 in de 58e minuut tegen. Een diepe bal kwam uit tussen invaldoelman Mart Nieuwenhuis en Patrick Jurgens uit en Be Quick-speler Romano Djababou maakte daar handig gebruik van. Hij kwam tussenbeide en maakte de 2-1. Excelsior’31 maakte er al snel weer 3-1 van. Opnieuw stond Mark Breukink aan de basis. Met een subtiel lobje bracht hij Marco ten Bolscher in stelling. Hij maakte de bal koelbloedig af.

In de 62e minuut bleven de drie invallers staan en kwamen Jelte van der Berg, Gert-Jan Schultink, Jord Jansen, Stephen Jansen, Kevin Jansen, Marco Hopman, Yorick Calkhoven en Tom Lankamp binnen de lijnen. Er gebeurden tot het laatste fluitsignaal nog een paar opvallende dingen: Mart Nieuwenhuis herstelde een gewaagde actie ver buiten het strafschopgebied maar net, Be Quick had nog schot dat over ging, een poeier van Calkhoven ging maar net naast en Van der Berg kwam net niet toe aan afronden na een mooie combinatie met Ten Bolscher.

Excelsior’31 – Be Quick 1887: 3-1 (2-0)

35. 1-0, Joran Pot
41. 2-0, Joran Pot
58. 2-1, Romano Djababou
62. 3-1, Marco ten Bolscher

Opstellingen Excelsior’31:

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis (45. Mart Nieuwenhuis), Michel Gerritsen Mulkes (45. Jurriaan Seppenwoolde), Melvin Velthuis, Patrick Jurgens, Simon Baysoy, Dylan Vosskuhler, Joran Pot, Mark Breukink, Gradus Hempenius, Niek Davina (45. Marco ten Bolscher), Patrick Gerritsen

Na minuut 60 maakten: Jelte van der Berg, Gert-Jan Schultink, Jord Jansen, Stephen Jansen, Kevin Jansen, Marco Hopman, Yorick Calkhoven en Tom Lankamp hun opwachting.

Donderdagavond komt Excelsior’31 in actie tijdens het Fletcher Top Toernooi op Sportpark de Koerbelt. Excelsior’31 opent om 19.15 uur tegen Dos’37. Om 21.00 uur wordt er tegen Berkum gespeeld. Zaterdag volgt de finaledag.