Excelsior'31 verslaat d’Olde Veste’54 (foto's & samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 verslaat d’Olde Veste’54 (foto's & samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 verslaat d’Olde Veste’54 (foto's & samenvatting geplaatst!)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof en interview (met Rob Snijders) door Jarnik Busscher

Klik hier voor de (56 foto's grote) reportage (copyright www.excelsior31.nl)

 

Door Martin Klaassen

Met nog drie weken te gaan tot de start van de competitie, is de ontmoeting met eersteklasser d’Olde Veste’54 de laatste oefenwedstrijd. Volgende week zaterdag start Excelsior’31 een reeks bekerwedstrijden. Vier daarvan zijn voor de KNVB Districtsbeker, tussendoor wordt de eerste ronde van de KNVB Beker, tegen zondag derdeklasser SCM uit Maastricht gespeeld.

Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan Gerrit Voortman, floot scheidsrechter Raymond Meilink voor het begin van de wedstrijd.

Een hoogstaand en spectaculair oefenduel was Excelsior’31 -  d’Olde Veste’54 allerminst. Excelsior’31 domineerde, maar was slordig in de passing. De onderlinge afstemming, bij het kaatsen en opzetten van een-tweetjes liet te wensen over. In de 32e minuut lukte het wel. Een combinatie tussen Hakim Ezafzafi en Dylan Vosskuhler ging te snel voor de gasten uit Steenwijk. Vosskuhler schoot de bal, schuin voor de keeper staand, overtuigend binnen.

Danny Schoenmaker had een minuut later de tweede treffer op zijn schoen. Gradus Hempenius gaf de bal keurig af, maar de schuiver van de goed spelende middenvelder ging voorlangs. Hempenius kreeg zelf ook een kans. Een venijnig schot werd door de ‘d Olde Veste-keeper naastgetikt. Op slag van rust lag plotsklaps de 1-1 achter Arjan Kok. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voet van Gerald Kloet en caramboleerde in het Excelsior’31-doel.

Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Excelsior’31 voerde het commando, maar legde naarmate het doel van ‘d Olde Veste dichterbij kwam weinig vernuft aan de dag. In de 73e minuut werd de buit nog wel binnengehaald.  Dat was gezien het spelbeeld terecht, want de gasten uit Steenwijk hadden voetballend weinig in te brengen. De ploeg van Leo Blom ving Excelsior’31 gegroepeerd op en kwam er slechts een enkele keer uit. Melvin Velthuis was met een bekeken kopbal de matchwinner. Een goede kopbal van de rechtsbuiten van de Steenwijkers, vlak voor tijd, veranderde niets aan de stand.

Excelsior’31 – d’Olde Veste’54 2-1 (1-1)

32. Dylan Vosskuhler 1-0
45. Gerald Kloete 1-1
73. Melvin Velthuis 2-1

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler (60. Simon Baysoy), Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis, Michel Gerritsen Mulkes, Joran Pot, Danny Schoenmaker, Niek Davina, Gradus Hempenius, Hakim Ezafzafi, Patrick Gerritsen.

Volgende week zaterdag speelt Excelsior’31, in het kader van de KNVB Districtsbeker, een thuiswedstrijd tegen zondaghoofdklasser Rigtersbleek. Het duel begint om 15.00 uur.

Kalender icoon zondag 16 augustus 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers