Foto bij Winst en verlies voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Excelsior'31 1 - Fustal Emmeloord/Mar Seafood 1, met dank aan Jan Nijkamp

Samenvatting Excelsior'31 2 - HHC 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste en tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 hebben donderdagavond beiden haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen gespeeld.

Topklasser Futsal Emmeloord/Mar Seafood 1 was de tegenstander van eerste divisionist Excelsior’31 1, dat het moest doen zonder de licht geblesseerde Arnoud Baan en de langdurig uitgeschakelde Nathan Oraile. Niek Haase en Ruben Oraile werden vanuit het tweede team aan de selectie toegevoegd.

Excelsior’31 1 begon onwennig aan de wedstrijd en kwam met 1-3 achter. Hierna stelde het orde op zaken in een bij vlagen mooie en spannende wedstrijd, wat uiteindelijk resulteerde in een 5-4 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van John Lubbers (driemaal), Agassi Daneljan en Niek Haase.

HHC 1 uit Hardenberg, eveneens uitkomend in de topklasse, was de tegenstander van hoofdklasser Excelsior’31 2. De Rijssenaren, zonder Niek Haase en Ruben Oraile, kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Sander Kwintenberg, maar bij rust stond het met 1-2 achter. Rik Harbers schoot na rust op fraaie wijze de gelijkmaker binnen, maar het laatste woord deze avond was voor HHC, dat hiermee een 2-3 zege boekte.

Voor beide teams van Excelsior’31 waren het nuttige oefenwedstrijden. Volgende week donderdag staan de volgende wedstrijden op het programma. Om 20.00 uur oefent Excelsior’31 1 dan tegen PFC 1 en om 21.00 uur is Excelsior’31 2 gastheer voor Twenthe Goor 1.