Tienklapper Excelsior'31 tegen SCM (10-2) (foto's & samenvatting geplaatst!)

Foto bij Tienklapper Excelsior'31 tegen SCM (10-2) (foto's & samenvatting geplaatst!)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Thijs Nieuwenhuis (camera en montage) en José Nijhof (presentatie en interviews)

Reactie Patrick Gerritsen

Reactie Rob Snijders

Door Martin Klaassen

Aan het goede Districtsbeker-avontuur van vorig seizoen hield Excelsior’31 naast de trofee voor de winnaar een leuke bonus over: deelname aan het KNVB Bekertoernooi. Op 1 juli rolde een thuiswedstrijd tegen derdeklasser SCM uit Maastricht uit de koker. Tegen de cupfighters uit Maastricht begint Excelsior’31, op twee posities na, met dezelfde basiself als afgelopen zaterdag tegen Rigtersbleek. Centrale verdediger Patrick Jurgens is terug van een blessure en start in plaats van Jurriaan Seppenwoolde. Linksachterin werd Dylan Vosskühler afgelost door Simon Baysoy.

Een gedreven Excelsior’31 zette al na 58 seconden de toon: Mark Breukink gaf de bal aan Cem Köse en de behendige aanvaller schoot de bal diagonaal binnen: 1-0. Het was voor de toeschouwers het signaal om het telraam erbij te pakken. In de 7e minuut combineerde Excelsior’31 naar een 2-0 voorsprong. Het voorwerk was van Patrick Gerritsen en Joran Pot kon de bal eenvoudig langs de SCM-doelman tikken.

SCM had vervolgens de ultieme kans op een aansluitingstreffer. Marco Willems mocht, na een duwfout van Michel Gerritsen Mulkes, aanleggen vanaf de strafschopstip. De inzet, die recht door het midden ging, werd gekeerd door Arjan Kok.

Excelsior’31 ging na de gemiste strafschop van SCM door waarmee het bezig was. De tegenstander uit Maastricht werd in een hoog tempo met flitsend combinatiespel, afgewisseld met een kundige passeeractie, weggespeeld. En Excelsior’31 was effectief. Een grote rol daarin was weggelegd voor Patrick Gerritsen. In de 24e minuut maakte hij op aangeven van Cem Köse zijn eerste van de avond, 5 minuten later lag met hulp van Joran Pot nummer 2 in het net.

Pot onderbrak de doelpuntenreeks van Gerritsen in de 34e minuut met de 5-0. Hij bekroonde een prachtige vooractie van Gradus Hempenius. Even later was het hattrick-time voor Gerritsen. Een rebound uit een hoekschop werd netjes ingekopt.

Deden de gasten uit Maastricht nog iets terug? Absoluut. De blauwzwarten kwamen er niet aan te pas, maar waren vlijmscherp als ze voor het Excelsior’31 doel kwamen. De 6-1 viel in de 39e minuut na balverlies van Patrick Jurgens. Wat Marco Willems van de stip niet lukte, lukte met een droge schuiver van iets verder wel. Voor rust werd het zelfs nog 6-2. De concentratie aan Excelsior’31-zijde was even helemaal weg. Een steekpass van Sidney Essers kwam bij Kamiel Paulissen. De speler van SCM knalde de bal gedecideerd binnen.

Na de pauze duurde het 12 minuten voordat Excelsior’31 een volgende stap richting de dubbele cijfers maakte. Cem Köse schatte een dieptepass van Mark Breukink op waarde en omspeelde de keeper: 7-2. Na de drie treffers van Gerritsen en twee van Köse wilde Joran Pot niet achterblijven. Hij maakte uit een vrije trap zijn derde doelpunt van de avond: 8-2. Na het doelpunt van Gerritsen in minuut 72 (assist: Ten Bolscher), hadden de roodwitten nog 18 minuten om de tienklapper binnen te slepen. Dit lukte in de 87e minuut. Marco ten Bolscher stond aan het eind van de aanval en scoorde. Het slotakkoord kwam van Andre Rieu, wiens muziek uit de boxen kwam.

Excelsior’31 komt in de tweede ronde van de KNVB Beker (22/23 september)  uit tegen ACV Assen. De Assenaren wonnen hun eerste ronde met 0-2 van Groene Ster.

Excelsior'31 - SCM: 10-2 (6-2)