Foto bij Excelsior'31 niet bij de les tegen Sparta (foto's & samenvatting geplaatst)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Thijs Nieuwenhuis en José Nijhof

Reactie Patrick Jurgens

Reactie Rob Snijders

Verslag door Martin Klaassen

De week waarin Excelsior’31 met de 10-2 KNVB-beker overwinning pagina 801 van Teletekst haalde, werd afgesloten met de tweede wedstrijd in de Districtsbeker. In Enschede namen de roodwitten het op tegen eersteklasser Sparta Enschede. Voor de thuisploeg, dat na twee knappe overwinningen op Tubantia (3-0) en Rigtersbleek (0-4) zich wel zou plaatsen voor de volgende ronde, was de ontmoeting met Excelsior’31 een interresant toetje.

Van een bliksemstart dinsdag tegen SMC, naar een valse start zaterdagmiddag tegen Sparta Enschede. De elf van Rob Snijders keken al na 2 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Aan het doelpunt van Sparta Enschede-linksbuiten Danny Reinders ging verdedigend geklungel vooraf.

Het doelpunt bleek geen incident. Excelsior’31 was weliswaar veel aan de bal, kreeg goede kansen om gelijk te maken (lob Pot over, schot Davina voorlangs), maar maakte verder een povere en zelfs wat hooghartige indruk. Veel aanvallende acties mislukten. Er werd slecht gekaatst, de passes waren onnauwkeurig en de spelers brachten elkaar geregeld in een moeilijk parket.

Sparta Enschede, dat over een interessante lichting voetballers beschikt, wist goed om te gaan met de ruimte die Excelsior’31 liet. De Excelsioren zaten er geregeld niet kort genoeg op. Hierdoor kon Sparta Enschede snel schakelen. Een korte kaats, gevolgd door een bal op maat in de diepte en een strakke voorzet was een succesvolle optie. Als Excelsior’31 vervolgens slecht verdedigt, is het vragen om problemen. In de 28e minuut ging het achterin weer mis.

Ditmaal was het Tom Cornelisse die na een simpele combinatie vrij voor doelman Arjan Kok werd gezet: 2-0. In de 38e minuut werd er nog meer zout in de wonden gestrooid. Sparta-spits Erik Wassens maakte de blamage voor Excelsior’31 nog groter. Via de binnenkant van de paal ging de bal in het doel. 3 kansen, drie doelpunten. Een rendement om van te dromen.

Na rust probeerde Excelsior’31, in een gewijzigde opstelling met veel pressing een aansluitingstreffer af te dwingen. Dit leverde enkele kansen op, maar echt bijzonder moeilijk werd het de talentvolle 17-jarige keeper, Daylan Kuipers, niet gemaakt. Hij stond er wanneer hij er moest staan en keepte als een kerel.

Pas in de 72e minuut deed Cem Köse namens Excelsior’31 iets terug. Een succesvolle combinatie met Hakim Ezafzafi lukte. Hij kreeg bij het inschieten van de bal wat hulp van tegenstander Maarten Siemerink: 3-1.

Excelsior’31 kreeg daarna nog een aantal mogelijkheden, maar scoorde niet meer. Excelsior’31-trainer Rob Snijders leek op z’n zachtst gezegd not amused over wat hij had gezien. Aan de draai om de oren zal, een week voor de start van de competitie, lering moeten worden getrokken.

Wat betreft een vervolg in de Districtsbeker is er niets aan de hand. Excelsior’31 speelt dinsdagavond om 20.00 uur een uitwedstrijd tegen eersteklasser Tubantia. De kans is aanwezig dat een gelijkspel voldoende is om verder te bekeren. (zondagmiddag wordt de wedstrijd Rigtersbleek – Tubantia gespeeld)

Sparta Enschede – Excelsior’31 3-1 (3-0)