Excelsior'31 worstelt maar bekert verder (foto's & samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 worstelt maar bekert verder (foto's & samenvatting geplaatst!)

​Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

Reactie Hakim Ezafzafi

Reactie Rob Snijders

Door Martin Klaassen

Het laatste doelpunt was werkelijk prachtig. Over vele schijven kwam de bal uiteindelijk bij Hakim Ezafzafi, die met scherp schoot. Het was een aanval waar de Excelsior’31-aanhang er vorig seizoen meerdere van zag. Bij de districtsbekerwedstrijd tegen HVV Tubantia, waarbij een gelijkspel voldeed voor een plek in de volgende ronde, was dit doelpunt een grote uitzondering.

In de 90 minuten voorafgaand aan de 2-4, was het spel van Excelsior’31 geen voldoende waardig. De start was opnieuw vals. Lef en flair hadden plaats gemaakt voor angst en onzekerheid. Het tempo was te laag en de ene speler schoof het probleem door naar de andere speler.

In de 9e minuut werd dit afgestraft door Tubantia-aanvoerder Rory Oude Voshaar. Excelsior’31 klungelde achterin in de opbouw, verloor de bal aan een afjagend Tubantia, waarna Oude Voshaar de bal achter Arjan Kok in de kruising poeierde.

Excelsior’31 worstelde met zichzelf. Een positieve uitzondering was het spel van Michel Gerritsen Mulkes. De in de voorgaande weken als noodrechtsback gepositioneerde Excelsioor stond vandaag weer op het middenveld en liet daar zijn meerwaarde blijken. Hij was bedrijvig, trok gaten en bemoeide zich met het spel. Hij voetbalde als een leeuw die uit zijn kooi was losgelaten.

De misère op het veld ging nog een tijd door. Het verkeerd verwerken van een terugspeelbal door doelman Arjan Kok, leidde de 2-0 in. Opnieuw was het een afstandschot en een plaatje van een doelpunt. Ditmaal was oud Excelsior’31-speler Orshein Eilyo de doelpuntenmaker. Kort voor rust deed Excelsior’31 wat terug. Uit een vrije trap van Simon Baysoy en goed storend werk van Jurriaan Seppenwoolde kwam de bal bij Patrick Gerritsen: 2-1.

Na rust stelde Excelsior’31 orde op zaken. Dat ging moeizaam. De intentie na rust was wel goed. Het tempo ging omhoog, er werd druk gezet. De achttal corners waren daar een goed voorbeeld van. In de 64e minuut werd de bevrijdende 2-2 gemaakt. Cem Köse, die nog maar net in het veld gekomen was, combineerde knap met plaatsgenoot Ezafzafi en schoot beheerst binnen. De loopactie van Ezafzafi en de dieptepass van Gerritsen Mulkes mochten er zijn.

Excelsior’31 scoorde vervolgens nog 2x. Bij het derde doelpunt kreeg het een cadeautje terug van Tubantia. Orshein Elyo gaf een onbedoelde assist en Hakim Ezafzafi ging ermee aan de haal: 2-3.

Met het laatste doelpunt begon dit verslag. Het is de moeite waard om dit doelpunt (nog eens) te bekijken in de samenvatting van de wedstrijd op Excelsior’31 TV. De beelden van de wedstrijd zijn op het clubkanaal te zien.

HVV Tubantia – Excelsior’31 2-4 (2-1)

9. Rory Oude Voshaar, 1-0
34. Orshein Eilyo 2-0
42. Patrick Gerritsen 2-1
68. Cem Köse 2-2
75. Hakim Ezafzafi 3-2
90. Hakim Ezafzafi 4-2