Excelsior'31 geeft zeker lijkende winst uit handen (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 geeft zeker lijkende winst uit handen (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 geeft zeker lijkende winst uit handen (samenvatting geplaatst)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, in samenwerking met Flevo Boys TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis (en Flevo Boys TV), presentatie door José Nijhof en interviews door Jarnik Busscher



Reactie Michel Gerritsen Mulkes



Reactie Rob Snijders


 

Door Martin Klaassen

Bij de eerste competitiewedstrijd, in Emmeloord tegen Flevo Boys, kon Excelsior’31-trainer Rob Snijders niet beschikken over Dylan Vosskühler en Gradus Hempenius. Vanwege de keuze voor een extra middenvelder ten koste van een aanvaller, was Patrick Gerritsen voorin het kind van de rekening. Hij begon op de bank. Naast hem zaten Mart Nieuwenhuis, Danny Schoenmaker en Mark Breukink.

Excelsior’31 startte goed aan de wedstrijd. In een compacte formatie lieten de Rijssenaren het initiatief aan de thuisploeg. Het elftal van Wiljan Mossing Holsteyn leek daar, ondanks dat de speelwijze weinig afweek van die in de uitwedstrijd van vorig seizoen, weinig rekening mee te hebben gehouden. Excelsior’31 koos voor de snelle tegenaanval en was daar al in de 11e minuut succesvol mee. Linksback Patrick Jurgens gaf de bal in de diepte op Cem Köse. Zijn actie leidde nog niet tot een kans. De bal bleef echter in Rijssens bezit en kwam, opnieuw via Köse voor de voeten van Michel Gerritsen Mulkes. De middenvelder was koelbloedig: 0-1.

Het recept met de snelle uitval werd nog een paar keer herhaald. Hakim Ezafzafi kreeg in minuut 16 zijn eerste goede kans. Hij schoot de bal vol overtuiging op doel, maar de bal ging voorlangs. Het weerwerk van Flevo Boys was pover. De ploeg, die veel lengte herbergt, probeerde de voorwaartsen met een diepe bal te bereiken en dan via de aansluitende middenvelders tot kansen te komen. De geconcentreerd spelende Excelsior’31-achterhoede, die er op het juiste moment bovenop zat, gaf geen kans weg.

In de 28e minuut was het 0-2. Uitblinker Niek Davina speelde de bal diep op Cem Köse, die de bal direct voorgaf op Hakim Ezafzafi. De topschutter van vorig jaar kon zijn eerste doelpunt van het seizoen 2015/2016 tegen de touwen werken. Net voor rust was het Flevo Boys-doelman Rodney Rosink die voorkwam dat het duel al zo goed als gespeeld zou zijn. Joran Pot bediende Hakim Ezafzafi. Zijn schot werd in de korte hoek gekeerd.

Na de thee leek er voor Excelsior’31 geen vuiltje aan de lucht. Het was soeverein en wist er af en toe gevaarlijk uit te komen. Flevo Boys hield de helft van het elftal achterin, maar stuurde ook vijf man vooruit. Excelsior’31 verzuimde om de score uit te breiden. Een aanval in de 64e minuut, waarbij er situatie met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers werd verprutst was exemplarisch. De onderlinge afstemming was er niet voldoende meer. De combinaties rond de zestien van Flevo Boys liepen steeds vaker spaak.

Toch kwam er alsnog een vuiltje uit de lucht vallen. Na balverlies van Niek Davina rond de middencirkel, kwam de bal iets later bij Aran Nijboer. De nummer 9 van Flevo Boys pegelde de bal van iets buiten het strafschopgebied richting Arjan Kok. De inzet was venijnig en hard, maar had een prooi moeten zijn voor de ervaren doelman. Kok kreeg geen controle over de bal en invaller Timon Rorije zei ‘dank je wel’. In minuut 78 was het 2-1.

De tegentreffer zorgde voor onzekerheid aan de kant van Excelsior’31. Het overtuigende veldspel was er niet meer en het bleef, ook door veel offensieve mensen van Flevo Boys, vaker achterin hangen. Er werden meer duels verloren en er waren meer foute passen te zien. Het was echter niet zo dat Flevo Boys hierdoor kansen creëerde. De gelijkmaker kwam uit een hoekschop. De indraaiende bal werd verdedigd en kwam uit de kluts voor de voeten van Aran Nijboer. De inzet ging door een woud van benen richting het doel en lag pardoes in het net. Wat niemand na een uur spelen voor mogelijk hield was gebeurd: Excelsior’31 had de wedstrijd uit handen gegeven. In de laatste 10 minuten kon Excelsior’31 de boel alsnog repareren, maar had het de tik duidelijk nog niet verwerkt. De teleurstelling na het laatste fluitsignaal was groot.

Flevo Boys – Excelsior’31 2-2 (0-2)

Doelpunten:

11. Michel Gerritsen Mulkes 0-1
29. Hakim Ezafzafi 0-2
78. Timon Rorije 1-2
82. Aran Nijboer 2-2

Gele kaarten:

Mark Breukink (Excelsior’31), Arjen Postma (Flevo Boys)

Opstellingen:

Flevo Boys: Rodney Rosink, Dennis van der Wal, Lars Klijnstra, Arnoud Post (47. William de Boer 69. Timon Rorije), Aran Nijboer, Arjen Postma, Frank Post, Arjen Spaan (57. Allan Bakker), Dick Hakvoort, Wesley de Klein, Paul Bergtop

Excelsior’31: Arjan Kok, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuism Simon Baysoy (79. Mark Breukink), Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa, Joran Pot, Niek Davina, Hakim Ezafzafi, Cem Köse (68. Patrick Gerritsen)

Kalender icoon zondag 6 september 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers