Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen zakelijk van Sparta Enschede

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen zakelijk van Sparta Enschede

Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen zakelijk van Sparta Enschede

Samenvatting Excelsior'31 2 - Sparta Enschede 1, met dank aan Jan Nijkamp

De reserves van Excelsior’31 hebben de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede donderdagavond met 2-0 gewonnen. Na de eerste wedstrijd van het seizoen prachtig te hebben gewonnen van de nummer twee van vorig seizoen Drienerlo, volgde vorige week een harde afstraffing tegen DZVV/Fabri.nl. Het was dan ook van evident belang om de punten in deze wedstrijd uit het vuur te slepen, de manier waarop maakte niet zoveel uit.

In de opbouw zuiniger op de bal en achterin de boel goed organiseren; dat was de bedoeling voor de avond. Vanaf het begin speelde Excelsior’31 geconcentreerd en gaf het weinig kansen weg. Zelf scoorde het wel tweemaal, maar deze werden beide afgekeurd omdat de voordeelregel niet werd toegepast. Hierdoor bleef het lang 0-0 en liep de spanning op. Rik Harbers flitste een paar keer langs zijn tegenstander, maar raakte een aantal keer de paal. Niek Haase punterde echter de belangrijke 1-0 binnen. Na een aantal wedstrijden bij het eerste team liet hij vanavond ook bij de reserves zien dat hij op weg is om een dragende speler te worden.

In de tweede helft bleef het lang 1-0 en dus spannend. Bij gele kaarten aan beide kanten bleken beide teams ervaren en gestructureerd te zijn. De overtalsituaties konden niet worden uitgespeeld en het bleef maar 1-0. Na goed doorgaan van Rik Harbers schoot een verdediger van Sparta Enschede de bal hard tegen zijn benen in de cirkel. De bal vloog pardoes in het doel van Sparta Enschede en de belangrijke 2-0 was een feit. Hierna zette Sparta Enschede veel druk naar voren, maar verzuimde Excelsior’31 om de score verder uit te bouwen. Met deze 2-0 overwinning komt Excelsior’31 op 6 uit 3 en stijgt het naar een plek in de subtop.

Aanstaande maandag speelt Excelsior’31 alweer een wedstrijd. Dan zal er naar Dronten worden afgereid voor een bekerduel tegen de plaatselijke ASVD. De week erop zullen de degens worden gekruist met FC Eibergen, de oude club van coach Arjan Kistemaker.

Doelpunten Excelsior’31 2:  Niek Haase, Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Remco Haan, Gerald Keizer, Sander Kwintenberg,  Niek Haase, Tom Kamphuis en Rik Harbers
Leider: Arjan Kistemaker

Kalender icoon vrijdag 18 september 2015 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers