Excelsior'31 geeft Harkemase Boys het nakijken (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 geeft Harkemase Boys het nakijken (samenvatting geplaatst!)

Klik hier voor 274 foto´s van Excelsior’31 – Harkemase Boys.

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Art-Jan Dennekamp en presentatie door José Nijhof.

Reactie Simon Baysoy

Reactie Rob Snijders

Door Martin Klaassen

Met twee overwinningen op rij, tegen DOS’37 (competitie) en ACV (KNVB Beker) is Excelsior’31 in de winning mood. Dat kan ook gezegd worden van Harkemase Boys. Met 6 punten uit 2 wedstrijden en 12 doelpunten voor en 0 tegen zijn de Friezen uit de startblokken geschoten. Excelsior’31-trainer Rob Snijders start, op de wijziging Patrick Jurgens voor Dylan Vosskuhler na, met dezelfde elf als bij de dinsdagwedstrijd tegen ACV.

De tegen DOS’37 uitgevallen Hakim Ezafzafi moest opnieuw geblesseerd toekijken. Op de bank van Excelsior’31 zitten: Wilco Nieuwenhuis, Dylan Vosskühler, Danny Schoenmaker en Patrick Gerritsen.

Wat al na een paar minuten spelen opviel, was dat beide ploegen elkaar veel ruimte gaven om te voetballen. Er werden geen behouden tactieken gevoerd, waardoor er voor de toeschouwers genoeg viel te beleven. De snelle tegenaanval van de ene ploeg, volgde die van de andere ploeg in snel tempo op. Het kwam vaak uit op een 1 op 1 situatie tussen aanvallers en verdedigers.

In de achtste minuut had Harkemase Boys-aanvaller Arton Musliu een vrije schietkans. Zijn inzet werd gekeerd door Arjan Kok. Twee minuten later kreeg Gradus Hempenius een uitstekende mogelijkheid op de voorsprong voor de thuisploeg. Erick Jansema kreeg net genoeg tijd om in te grijpen.

Het openingsdoelpunt van Excelsior’31 viel uit de lucht. Rechtervleugelverdediger Simon Baysoy draaide vanaf links de bal met zijn linkervoet hoog in en verraste doelman Jansema in de lange hoek. De bal viel onder de lat in het doel: 1-0.

Harkemase Boys probeerde met collectief afjagen de druk op de achterhoede van Excelsior’31 hoog te houden. In balbezit werden spelmaker Oebele Schokker en linksbuiten Arton Musliu veelvuldig ingeschakeld.

Beiden probeerden de lange spits Robert Stelpstra in stelling te brengen. Schokker slaagde daar af en toe in, Musliu had daar, met een uitblinkende Baysoy als directe tegenstander meer moeite mee. Rolf Dijk was, rond de 30e minuut dichtbij de gelijkmaker. Hij vond de foutloos spelende Patrick Jurgens als lijnverdediger op zijn pad.

Excelsior’31 kwam sterk uit de kleedkamer. De Rijssenaren namen nadrukkelijk het heft in handen. Er werd steeds beter onder de druk van Harkemase Boys uitgevoetbald. Ook kwamen er kansen. Goede kansen. Excelsior’31 verzuimde de score via Gradus Hempenius en Cem Köse verder uit te breiden. Als de ploeg van Snijders het killersinstinct ook nog eens aan weten te wakkeren, dan zal het zich weer stevig bovenaan de ranglijst nestelen.

De 2-0 was in minuut 68 daar. Een prachtige aanval belandde via de dynamische Joran Pot bij en actieve en sterke Cem Köse bij Niek Davina. De middenvelder verdubbelde marge en zorgde voor veel opluchting aan Excelsior’31-zijde.

Deze opluchting was er ook nadat niet veel later een pegel van Harkemase Boys-invaller Jorco van Hezel via de onderkant van de lat geen doel trof. Het was van de Friezen de spaarzame kans die de wedstrijd nog om had kunnen draaien. Na dit wapenfeit was het weer aan Excelsior’31.

Bouwend en vertrouwend op een stevig verdedigend fundament, werden er nog een aantal uitstekende kansen gecreëerd. Simon Baysoy wist zich na een prachtige rush zichzelf niet te belonen met een tweede doelpunt, Henny Bouius had geluk dat hij zijn eigen doelman niet passeerde en invaller Dylan Vosskuhler kreeg met de voet en het hoofd nog uitstekende kansen.

Excelsior’31 kan terugkijken op een uitstekende partij en klimt met deze naar de 5e plaats op de ranglijst. Volgende week staat in Aalten de wedstrijd tegen koploper AZSV op het programma.

Excelsior’31 – Harkemase Boys 2-0 (1-0)