Excelsior'31 2 over de knie bij CSV Apeldoorn 2

Foto bij Excelsior'31 2 over de knie bij CSV Apeldoorn 2

De wedstrijd tegen CSV Apeldoorn beloofde een mooie pot te worden waarbij beide ploegen  verzorgd voetbal willen spelen. Hoe anders verliep de eerste helft voor Excelsior'31 2. In de 3e minuut kregen we een, overigens terechte, penalty tegen wegens, ongelukkig, hands van Kevin Troost. Binnen 4 minuten stonden we zodoende op een 0-1 achterstand.

Waar je soms even pech hebt en de draad vervolgens oppakt was dit het startsignaal voor een dramatische eerste helft van de kant van Excelsior'31 2. CSV kreeg alle ruimte om te voetballen en maakte dankbaar gebruik van onze persoonlijke fouten. Doordat de organisatie niet goed stond en er verschillende spelers waren die niet volgens de afspraken speelden was CSV Apeldoorn 2 in staat om uit te lopen tot een 0-3 voorsprong bij rust.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld totaal anders. De tweede ballen werden vrijwel allemaal gewonnen, CSV werd goed onder druk gezet en voetballend begon het beter te lopen. Hierdoor speelden we de tweede helft vrijwel continue op de helft van CSV Apeldoorn. Ondanks het betere spel kwamen we moeilijk tot grote kansen, slordige passes in de eindfase en goed verdedigen van CSV zorgde ervoor dat de 0-3 voorsprong tot de laatste minuut op het scorebord bleef staan. In de 90e minuut scoorde Marco Hopman de 1-3.

Deze wedstrijd is typisch een voorbeeld van hoe je een wedstrijd uit handen kunt geven door een slechte eerste helft. De tweede helft hebben we laten zien wat we kunnen en hoe we als team willen spelen.

Volgende week wacht ons de competitiewedstrijd tegen DVS'33 2 (uit).