Stijgende lijn te zien bij Excelsior'31 3

Foto bij Stijgende lijn te zien bij Excelsior'31 3

Zwolsche Boys 2 – Excelsior 31 3 (0-2) 2-5

Na vorige week de 1e overwinning te hebben binnengehaald gingen we met goede moed richting Zwolle voor de wedstrijd tegen Zwolsche Boys 2.

Opstelling: René Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde, Simon Kool, Gerwin Immink, Joey Gerritsen-Mulkes, Theun Brandriet, Matthijs Boerman, Niek Bakker, Sven Jagersma, Robert Harbers, Laurens Harbers

Wisselspelers: Jeroen Dangremond en Dick Jan Goorman

We begonnen aardig aan de wedstrijd wat na 9 minuten spelen resulteerde in een 1-0  voorsprong. We kregen een corner die door Matthijs goed werd voorgegeven. Robert wist hierop de bal keurig in de kruising te koppen. Hierdoor hadden we eindelijk is een vroege voorsprong wat dit seizoen nog niet eerder was gelukt. Na 27 minuten was het weer raak na goed doorgaan van Matthijs. Hij legde de bal breed op Sven die koel afrondde.

Er leek tot dusver weinig aan de hand, maar na een verkeerde terugspeelbal van Gerwin werd onze keeper omspeelt en was de reactie van Simon om aan de handrem te trekken en de bal met de arm uit de goal te houden. Dit resulteerde in een rode kaart voor Simon en een penalty voor Zwolsche Boys. Deze werd gelukkig op de paal geschoten, waardoor in elk geval de marge op 2 bleef en we met een 0-2 voorsprong de rust in gingen.

In de rust hebben we besproken om niet teveel risico te nemen met 10 man en desnoods de bal maar is over de zijlijn te pompen. Echter na 5minuten in de 2e helft ging het toch mis na een misverstand tussen Joey en  onze keeper Rene kon de spits van Zw. Boys de bal gemakkelijk binnenlopen. 6 minuten later was het echter alweer 1-3 door een goal van Sven die in zijn eerste wedstrijd gelijk 2x trefzeker is.

Naar een uurtje kwam Jeroen ‘Tuute’ Dangremond is het veld waardoor de lange inworp weer een gevaarlijk wapen werd. Toch kwam in de 76e minuut Zwolsche Boys terug in de wedstrijd na een aanval die uiteindelijk zonder druk van ons kon worden binnengeschoten.

2 minuten later was de marge weer 2 na een goede inworp van Jeroen die door Robert werd verlengd en ‘fantastisch’ werd binnengewerkt door Dick Jan. Ook hierna hebben we nog verscheidene kansen gehad, maar deze werden helaas niet verzilverd, tot in de blessuretijd Robert goed werd bediend door Jeroen en alsnog ook zijn 2e kon binnentikken wat resulteerde in een 2-5 overwinning.

Voetballend was het misschien niet al te fraai dit keer, maar de 3 punten zijn wel een feit. Volgende week mogen we onze opmars naar boven een verder vervolg gaan geven in de thuiswedstrijd tegen OZC 2 om 14.30.