Opnieuw nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Opnieuw nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

Het is de zaalvoetballers van Excelsior’31 opnieuw niet gelukt om punten te pakken in de eerste divisie. De debutant uit Rijssen legde het gisteravond, in sporthal de Reggehal, af tegen Amicita/Bert Zeegers. Na een ruststand van 0-5, stond er uiteindelijk een 2-9 eindstand op het scorebord.

Zoals in voorgaande wedstrijden deed Excelsior’31 in de eerste tien minuten van de wedstrijd niets onder voor de tegenstander. Het kreeg zelf een aantal (kleine) kansen na veelvuldig balbezit, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de ‘diesel’ op gang bij de tegenstander en het spel van Excelsior’31 werd steeds slordiger. De bezoekers wisten in eerste instantie tot driemaal toe niet te profiteren van knullig balverlies in de achterhoede bij Excelsior’31. Keeper Willard Baan liet zijn klasse zien in de één-tegen-één situaties. Toch was de Rijssense sluitpost in de 15e minuut kansloos bij een van richting veranderde vrije trap: 0-1.

Excelsior’31 had veel overtredingen nodig, al floot de scheidsrechter in bepaalde situaties wel erg makkelijk. Hierdoor stond het al snel op vijf overtredingen. Met nog drie minuten tot aan rust was het zaak om niet (onnodig) tegen een overtreding aan te lopen. Toch gebeurde dit in de 17e en 18e minuut. Beide 10-meter trappen werden door de bezoekers benut: 0-3. Maar het leed tot aan rust was nog niet geschiedt. Want ook in de 19e en 20e minuut scoorde Amcitia/Bert Zeegers, waardoor Excelsior’31 tegen een 0-5 ruststand aan keek. In een fase van drie minuten voor rust, waarin vier tegendoelpunten vielen, was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Excelsior’31 moest in de tweede helft uit een heel ander vaatje gaan tappen wilde het nog enigszins wat betekenen tegen de technisch vaardige ploeg uit Heel. De eerste grote kans was voor Excelsior’31, maar Arnoud Baan wist voor een leeg doel het net niet te vinden. De moed zakte verder weg bij Excelsior’31 en het kreeg even later zelf wel weer een treffer om de oren. Een zeldzaam foutje van keeper Willard Baan ging hier aan vooraf. Toch kon de muziek in sporthal de Reggehal even later aan. Jon Lubbers tekende namelijk voor de eerste Rijssense treffer. Ook Arnoud Baan wist het net te vinden, maar de bezoekers deden dit ook nog driemaal, waardoor Excelsior’31 uiteindelijk tegen een 2-9 nederlaag opliep.

Voor Excelsior’31 absoluut geen schande om te verliezen van een sterk en ongeslagen Amcitia/Bert Zeegers. Zoals het er nu naar uitziet, zeker een outsider voor de titel. Toch moet Excelsior’31 in staat zijn om meer weerstand te beiden, dit lukt tegen de topploegen nog niet. Volgende week vrijdag kan het de borst weer nat maken. Het reist dan af naar Apeldoorn, voor de uitwedstrijd tegen WSV/Shoepimp. De ploeg met oud-Excelsior’31 speler Jan Borghuis in de gelederen is ook nog ongeslagen. Daarna speelt Excelsior’31 een serie wedstrijden waar het absoluut punten moet gaan pakken voor lijfsbehoud.

Doelpunten Excelsior’31: John Lubbers en Arnoud Baan

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, John Lubbers, Agassi Daneljan, Henk lankamp, Ruben Oraile, Miguel Parera
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel