Zaalvoetballers Excelsior’31 2 delven onderspit in derby

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 delven onderspit in derby

Donderdagavond stond een kersverse derby op het wedstrijdprogramma. De reserves van Excelsior’31 uit Rijssen moesten het thuis opnemen tegen Almelo FC 1. De thuisploeg was op dat moment met negen punten uit vier wedstrijden koploper van de Hoofdklasse G, terwijl de gasten met twee punten uit drie wedstrijden de tiende plek bezetten. Maar in een derby gelden andere regels en wetten, dat bleek donderdagavond wel weer.

De jongens van Gerald Keizer en Erik Baan, die de van vakantie genietende Arjan Kistemaker verving, begonnen goed aan de wedstrijd. Via Tom Kamphuis en Sander Kwintenberg kwam Excelsior’31 tweemaal op voorsprong. Echter, beide keren werd kort na het doelpunt de stand weer gelijk getrokken, mede dankzij slordige fouten achterin de verdediging van de rood-witten. Arnoud Baan, 1e-team speler en deze avond toegevoegd aan de wedstrijdselectie, bracht met een prachtige slalom de 3-2 op het scorebord en wederom weer een voorsprong van Excelsior’31. Ook deze voorsprong hield niet lang stand. Waar keeper Jan Baan (hij verving de geblesseerde Marien Baan), zeven minuten voor rust de gelijkmaker voorkwam door een strafschop te keren, scoorden de bezoekers toch nog tweemaal voor rust. Ondanks deze 3-4 stand hadden de Rijssenaren wel het overwicht.

Na rust waren het juist de Almeloërs die het spel dicteerden. Vanuit de omschakeling wisten zij de score uit te breiden, ondanks alle inspanningen van invalkeeper Jan Baan. Hoewel Excelsior’31 via Remco Haan en Tom Kamphuis nog dichterbij kwamen, bleven ze tegen een achterstand van minimaal één doelpunt aankijken. Uiteindelijk moesten de rood-witten acht tegentreffers incasseren, direct de meeste tegendoelpunten in één wedstrijd.

Al met al een zure nederlaag. Genoeg werk aan de winkel om de volgende wedstrijd, vrijdag 16 oktober tegen Ruurlo, weer scherp aan de aftrap te verschijnen.

Doelpunten Excelsior’31 2: Tom Kamphuis 2x, Sander Kwintenberg, Arnoud Baan en Remco Haan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Jan Baan (keeper), Remco Haan, Arnoud Baan, Niek Haase, Tom Kamphuis, Sander Kwintenberg, Gerald Keizer en Rik Harbers
Leider: Erik Baan