Foto bij Excelsior'31 ruim langs CSV Apeldoorn (foto's & samenvatting geplaatst)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

Reactie Jurriaan Seppenwoolde

Reactie Rob Snijders

Door Martin Klaassen

In de week dat Excelsior’31-doelman Arjan Kok zijn vertrek aankondigde, voerde trainer Rob Snijders met zijn vrijwel fitte selectie, weinig veranderingen door. Alleen Cem Köse moet plaats maken voor zijn maatje Hakim Ezafzafi. Op de bank zaten naast Cem Köse, Mart Nieuwenhuis, Kevin Troost en Patrick Gerritsen.

De intenties van Excelsior’31 waren vanaf de aftrap duidelijk. Met fel en geconcentreerd spel, gecombineerd met de individuele kwaliteiten, wilde de thuisploeg CSV al snel duidelijk maken dat er vandaag op sportpark De Koerbelt niets te halen viel. Hoewel er aan de uitvoering van dit streven nogal wat schortte, viel er een vroeg doelpunt te noteren. Joran Pot wist in minuut 13 CSV Apeldoorn-doelman bij een vrije trap, genomen vanaf de hoek van het strafschop, te verschalken. Geheel vrijuit leek doelman Patrick Jansen niet te gaan.

In minuut 18 was CSV Apeldoorn dicht bij de gelijkmaker. Een venijnig afstandsschot van Rob Diderik werd knap uit de hoek gedoken door Arjan Kok. Verder was er voor Excelsior’31 amper een vuiltje aan de lucht. Wat wel opviel is dat Excelsior’31 te ver achteruit leunde. De roodwitten maakten het zichzelf daarmee lastig. Het balbezit duurde nooit lang.

Net na het halve uur kreeg Hakim Ezafzafi bij een van de aanvallen die wel oogstrelend was, de kans om de score uit te breiden. Na voorbereidend werk van Simon Baysoy en Gradus Hempenius schoot hij tegen de benen van doelman Patrick Jansen aan. Er volgde een fase waarin Excelsior’31 doordrukte, Davina zijn kans had, maar er voor rust geen doelpunt bij versierde.

De start van de tweede helft was Excelsior’31-onwaardig. CSV Apeldoorn wist met twee goede wissels en een fanatiek strijdplan daaruit munt te slaan. In de 48e minuut haalde invaller Jesse Hartgers uit en raakte de binnenkant van de paal. De rebound, aan de andere kant van het doel was een prooi voor Steven van Es: 1-1.

Excelsior’31 zat daarna niet bij de pakken neer en gooide er een schepje bovenop. Dat de 2-1 snel volgde, in de 53e minuut was prettig. Michel Gerritsen Mulkes, wiens doelpunten vaak belangrijk zijn, wist op aangeven van Joran Pot de bal langs de doelman te schieten.

Zeven minuten later gooide Gradus Hempenius, na een sublieme aanval via Joran Pot en aangever Hakim Ezafzafi, het duel in het slot. De man die bijna alleen maar mooie doelpunten maakt, voegde er weer een aan zijn cv toe. Hij omspeelde de keeper en legde de verdedigers voor de lijn in de luren.

Twintig minuten voor tijd was het duel definitief beslist. CSV-doelman Jansen zag de rode kaart voor zich opgehouden worden. Hij was buiten zijn strafschopgebied beland, stak in een reflex zijn hand uit om Joran Pot te beletten er met bal en al langs te gaan en maakte hands. Excelsior’31 kreeg in de slotfase nog de kansen (via Simon Baysoy,  Patrick Gerritsen en Niek Davina) om er een grotere uitslag van te maken. Alleen nummer 4 kwam erbij. Cem Köse was de maker.

Aan de vaak goede optredens van de nieuweling ontbrak tot vanmiddag nog iets: een doelpunt. Met de prachtige treffer, waarvoor hij zijn tegenstander opzocht en ruimte voor het schot creëerde, zal er een last van zijn schouders vallen. Op de zege van Excelsior’31, dat vooral degelijk speelde, viel weinig af te dingen.

Geel:

CSV Apeldoorn: Melvin Bresser (12e minuut), Rob Diderik (63e minuut), Jesse Hartgers

Excelsior’31: Amanuel Isa (39e minuut)