Ook ASC'62 2 moet buigen voor Excelsior'31 3

Foto bij Ook ASC'62 2 moet buigen voor Excelsior'31 3

Zaterdag 10 oktober stond de uitwedstrijd Excelsior'31 3 - ASC´62 2 op het programma. Excelsior'31 3 begon in de volgende opstelling:
René Kamphuis (K), Jacco Vis, Simon Kool, Nick Haase, Joey G. Mulkes; Niek Bakker(C), Matthijs Boerman, Jeroen Dangremond; Dickjan Goorman, Robert Harbers, Laurens Harbers.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Iedereen zat er gelijk kort op, duels werden goed gewonnen. En de tweede ballen waren voor ons. Dit resulteerde dat wij al gelijk kansjes kregen. In de 3de minuut was het Robert Harbers die fantastisch binnen kopte uit een goed genomen hoekschop van Matthijs Boerman 0-1. In de 9de minuut had Excelsior'31 3 weer reden tot juichen.

Dit keer was het Nick Haase die op aangeven van Jeroen Dangremond goed binnen kopte 0-2. Na 10 minuten stonden wij dus al op een comfortabele voorsprong tegen het hoger geklasseerde ASC'62. De hele tweede helft bleven wij kansen creëren en gaven wij zelf nauwelijks tot geen kansen weg. Helaas wisten wij de kansen niet te benutten. Ruststand 0-2.

De tweede helft begonnen we gelijk weer goed. In de 47ste minuut was het Dick-Jan die een actie maakte in de 16 meter, maar onderuit werd gehaald door de verdediger van ASC'64. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de penalty stip leggen. Onze penalty specialist Marc Seppenwoolde ontbrak deze wedstrijd, dus was het Robert Harbers die nu achter de bal ging staan. Hij bleek een goede vervanger te zijn, en schoot zijn tweede goal van de middag tegen de touwen aan, 0-3.

In de 60ste minuut deed ASC'64 nog wat terug. De aanvaller van de thuis spelende ploeg strafte met een goed ingeschoten schot,  een fout in onze verdediging genadeloos af, 1-3.

10 minuten na de 3-1 besliste Robert Harbers met zijn derde goal van de middag, de wedstrijd, 4-1. Beide ploegen kregen nog wat kansjes, zo schoot ASC'64 nog goed op goal, maar gelukkig bracht de paal redding. In de 93ste minuut deed ASC'64 nog wat terug, maar deze goal was meer voor statistieken, 2-4.

We hebben een prima wedstrijd gespeeld, waardoor wij de 3 punten mee konden nemen naar Rijssen.

Volgende week spelen om 14.30 uur thuis tegen ASV Dronten.