Zaalvoetbalduel Excelsior’31 gestaakt bij 9-2 voorsprong

Foto bij Zaalvoetbalduel Excelsior’31 gestaakt bij 9-2 voorsprong

Samenvatting Excelsior'31 - ZVV Amersfoortse Boys, met dank aan Excelsior'31 TV

De eerste punten in de eerste divisie voor Excelsior’31 leken afgelopen vrijdag in de maak, maar zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd bij een 9-2 voorsprong voor de Rijssenaren gestaakt. Tegenstander ZVV Amersfoortse Boys dat met één wissel afreisde naar Rijssen, kwam in de problemen nadat een speler met rood van het veld werd gestuurd en er vervolgens ook nog twee spelers geblesseerd raakten.

De speech voorafgaand aan de wedstrijd van coach Ichtus Rahanra leek niet door te dringen bij de spelers. Excelsior’31 begon uitermate zwak aan de wedstrijd. De bezoekers uit Amersfoort waren ook niet bij machte om het spel te maken, waardoor de wedstrijd geen visitekaartje was voor eerste divisie voetbal. Na twee mogelijkheden was het Arnoud Baan die Excelsior’31 wel op een verdiende voorsprong zette. Heel lang kon de thuisploeg hier niet van genieten, want nog geen dertig seconden later kon keeper Willard Baan de bal uit het net halen. Een zeldzaam slippertje van de verder uitstekend keepende Willard Baan zorgde er voor dat Excelsior’31 zelfs op een 1-2 achterstand kwam. Dit was ook de ruststand.

Na rust tapte Excelsior’31 uit een ander vaatje. Niet dat het voetbal hoogstaand was, maar de spelers leken meer te beseffen waar het deze avond om draaide; de drie punten in Rijssen houden. Maarten Postma zorgde al snel voor de 2-2. Hierna kantelde de wedstrijd in zijn geheel in het voordeel van de Rijssenaren. Een speler van ZVV Amersfoortse Boys kon wegens een slaande beweging met rood van het veld, waardoor de bezoekers de wedstrijd moesten vervolgen zonder wissels. Hier ging Excelsior’31 tactisch goed mee om. Arnoud Baan zorgde even later voor de 3-2 voorsprong. ZVV Amersfoortse Boys had steeds meer overtredingen nodig om Excelsior’31 af te stoppen. Dit resulteerde dat Excelsior’31 al snel in de tweede helft mocht aanleggen voor de eerste tien meter trap; Joh Lubbers faalde niet. Henk Lankamp zorgde even later met een geplaatst schot voor een 5-2 voorsprong.

Niet veel later viel een aan de wedstrijd begonnen licht geblesseerde speler van de bezoekers definitief uit met een blessure. Dit hield in dat ZVV Amersfoortse Boys verder moesten met slechts drie veldspelers. Binnen één minuut scoorde Excelsior’31 vervolgens maar liefst driemaal door doelpunten van Agassi Daneljan, Maarten Postma en Miguel Parera. Even later zorgde Maarten Postma met zijn derde van de avond voor een 9-2 voorsprong.

Met nog ruim zeven minuten op de klok viel wederom een spelers van ZVV Amersfoortse Boys ‘geblesseerd’ uit. Over deze blessure waren de meningen verdeeld. Het betekende in ieder geval dat de wedstrijd wegens te weinig spelers aan Amersfoortse kant werd gestaakt. De bezoekers hadden kennelijk weinig zin om nog verder afgedroogd te worden. Excelsior’31 staat hierdoor formeel nog steeds op nul punten en zal het besluit van de tuchtzaak van de KNVB moeten afwachten.

Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan reizen de rood-witten af naar Eindhoven om het op te nemen tegen de plaatselijk FC.

Doelpunten Excelsior’31: Maarten Postma (3x), Arnoud Baan (2x), John Lubbers, Henk Lankamp, Agassi Daneljan en Miguel Parera

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (keeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, John Lubbers, Maarten Postma, Gilano Samangoen, Agassi Daneljan, Ruben Oraile en Miguel Parera
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent-coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel