Wervelend Excelsior'31 stunt en kegelt Excelsior Rotterdam uit KNVB beker

Foto bij Wervelend Excelsior'31 stunt en kegelt Excelsior Rotterdam uit KNVB beker

Wervelend Excelsior'31 stunt en kegelt Excelsior Rotterdam uit KNVB beker

* Sfeerbeelden na afloop Excelsior'31 - Excelsior Rotterdam op Excelsior'31 TV

Klik hier voor een serie sfeerfoto's (copyright www.excelsior31.nl



* Reacties Patrick Gerritsen, Cem Köse en Rob Snijders na afloop op Excelsior'31 TV



Excelsior'31 TV maakte een sfeerclip van deze wedstrijd, deze is hieronder te bekijken. 

  

Bekijk hieronder de doelpunten, beelden met dank aan FOX Sports/Endemol. 

 ​

Door Martin Klaassen

Rob Snijders koos in de derde ronde van de KNVB Beker tegen Eredivisonist Excelsior Rotterdam voor Cem Köse en Patrick Gerritsen voorin. Dit ging ten koste van Hakim Ezafzafi en Gradus Hempenius. Ook centrale verdediger Jurriaan Seppenwoolde nam naast de aanvallers plaats op de bank. Dylan Vosskuhler verving hem. Hij begon op zijn vertrouwde plek links achterin, waardoor Patrick Jurgens doorschoof naar de positie centraal achterin.

Op een volgepakt sportpark De Koerbelt, waar de tribune vol zat en het langs de reclameborden dringen was, begon de wedstrijd voor Excelsior’31 dramatisch. De Eredivisionist liet blijken dat de naamgenoot het bij de mooie dromen over een mogelijke stunt kon houden. In minuut zeven was het Tom van Weert part 1 en in minuut 10 part two. Een zakelijke intikker op een voorzet van Karami en een vrijwel vrije doortocht en effectieve schuiver in de rechterhoek leverden een 0-2 voorsprong op. Het vooraf slechts denkbare scenario was waarheid geworden. Diverse Excelsior Rotterdam-spelers balden de vuist: de buit was binnen.

De Rotterdammers hadden alle reden dat te denken. In het eerste kwartier had de Rijssense Hoofdklasser weinig in te brengen. De Kralingers zaten er bovenop en gaven Excelsior’31 nog niet eens de ruimte om een bal in de diepte te spelen. Dit veranderde naarmate de wedstrijd vorderde. Een knappe aanval, met Cem Köse en Michel Gerritsen Mulkes als architecten en Patrick Gerritsen als eindstation gaf de thuisploeg het vertrouwen dat een aansluitingstreffer geen utopie was. Het schot van Gerritsen werd gered door Excelsior-doelman Tom Muyters.

Excelsior’31 deed weer mee en werd steeds meer een serieuze partij voor de nummer 12 uit de Eredivisie. Aanvoerder Amanuel Isa zorgde met het hoofd bij twee hoekschoppen voor gevaar. Ook voetballend ging het met stappen vooruit. Excelsior’31 ging steeds beter met het tempo om. Een vlotte combinatie met Joran Pot en Davina zorgde voor een 1 tegen 1 situatie tussen Cem Köse en doelman Tom Muyters. Köse was de winnaar. De 1-2 was een feit. Excelsior’31 voetbalde meer en meer in hun kracht.

De aanvalsopzet voorafgaand aan de gelijkmaker was oogstrelend. Joran Pot veroverde bal op de rand van het eigen strafschopgebied en via vele schijven, waarvan de laatsten Michel Gerritsen Mulkes en Amanuel Isa waren, kwam de bal bij Patrick Gerritsen. De ontketende Gerritsen wist Muyters nu wel te kloppen. De bal werd vol overtuiging in de hoek geplaatst. 2-2. Het publiek was dolenthousiast. Een kwartier afstand was voor zowel de Excelsior’31-aanhang, als de spelers in het rood en wit welkom.

Na de thee, koffie, hamburgers en de snert, probeerden de Rotterdammers het heft in handen te nemen. De ploeg van Alfons Groenendijk was dit ook aan hun stand verplicht. Zeker ook omdat er sinds de twee doelpunten van Van Weert geen noemenswaardige kans meer was gecreëerd. Er kwam wat meer druk, Excelsior’31 moest meer in de achteruit, maar capituleerde niet. Iedereen verdedigde mee en de laatste linie toonde zich superieur. De backs zaten er strak bovenop, Melvin Velthuis toonde zich onoverwinnelijk en Patrick Jurgens brak elke gevaarlijke aanval subliem af. De Excelsior Rotterdam-mogelijkheden kwamen vooral van afstand.

De aanvallende intenties van de gasten, zorgde voor ruimte voor de tegenaanval. In de 58e minuut liet Excelsior’31 zien, dat het ook goed kan counteren. Een no-look pass van Joran Pot kwam uit bij Patrick Gerritsen. Hij zocht de kortste weg richting het doel en schoot de bal tegen de binnenkant van de paal. Doelpunt? Geen doelpunt? Niek Davina zorgde er in de rebound voor dat het antwoord op deze vragen niet meer nodig was. Excelsior’31 had de achterstand omgebogen in een voorsprong: 3-2.

Lang kon Excelsior’31 niet genieten van de voorsprong. 6 minuten later was het opnieuw Van Weert die liet zien het vak van doelpuntenmaker te beheersen: 3-3. Ook na twee aanvallende wissels en de leger rakende energietank, bleef Excelsior’31 goed overeind. Excelsior’31-doelman Arjan Kok droeg daar met reddingen op schoten van Brandley Kuwas en Adil Auassar ook aan bij. Kort voor tijd leek het alsnog verkeerd af te lopen voor de thuisploeg. Jeff Stans kwam vrij voor Arjan Kok, maar schoot de bal niet binnen, maar over. En als de ene ploeg niet scoort… dan doet de ander dat vaak wel. En zo geschiedde.

Excelsior’31-trainer Rob Snijders had een kwartier voor tijd de luxe om rasvoetballers Gradus Hempenius en Hakim Ezafzafi in het veld te brengen. Dit koppel zorgde ervoor dat het tot de onverwachte stunt kwam. Hempenius, die zich in dit soort wedstrijden als een vis in het water voelt, stak de bal op de Excelsior’31-topschutter. Ezafzafi plaatste de bal langs Muyters in het doel: 4-3! Na 93 minuten floot Björn Kuipers voor het einde van de wedstrijd. Euforie langs de kant en op het veld, Excelsior’31 verslaat de naamgenoot uit Rotterdam en gaat door naar de achtste finale!

Excelsior’31 – Excelsior Rotterdam 4-3 (2-2)

Doelpunten:

7. Tom van Weert 0-1
10. Tom van Weert 0-2
23. Cem Köse 1-2
30. Patrick Gerritsen 2-2
58. Niek Davina 3-2
64. Tom van Weert 3-3
89. Hakim Ezafzafi 4-3

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskühler, Patrick Jurgens, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Joran Pot, Amanuel Isa, Niek Davina (83. Mark Breukink), Michel Gerritsen Mulkes, Cem Köse (76. Hakim Ezafzafi), Patrick Gerritsen (76. Gradus Hempenius)

Excelsior Rotterdam: Tom Muyter, Daan Bovenberg, Sander Fischer, Jurgen Mattheij, Khalid Karami, Tom Overtoom (76. Luigi Bruins), Adil Auassar, Jeff Stans, Brandley Kuwas, Nigel Hasselbaink (64, Stanley Elbers), Tom van Weert

Kalender icoon donderdag 29 oktober 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers