Rotterdamse Studenten leren zaalvoetballers Excelsior’31 lesje

Foto bij Rotterdamse Studenten leren zaalvoetballers Excelsior’31 lesje

Wederom geen punten voor Excelsior’31. Het team van coach Ichtus Rahanra had vrijdagavond weinig in te brengen in de thuiswedstrijd tegen Rotterdamse Studenten. Gezien de leeftijden van de tegenstanders had de naam Rotterdamse Docenten ook niet misstaan, maar dat terzijde.

Het team uit Rotterdam leunde voornamelijk op balvirtuoos Ricardo Pinto. De man die samen met o.a. Edgar Davids de hele wereld rond reisde voor ‘Street Legends’, was ongrijpbaar voor de Rijssenaren. Het tactisch strijdplan van de Rijssenaren was goed uitgedacht, maar in de praktijk werd dat niet goed uitgevoerd. Evenals in vele voorgaande wedstrijden worden ‘kleine’ fouten genadeloos afgestraft op dit niveau. De ruststand van 1-4 was niet onverdiend. Keeper Willard Baan stond een aantal keren zijn mannetje, maar Excelsior’31 mist de nodige ervaring en slimheid. Bij een stand van 1-2 stonden de bezoekers na tien minuten al op vier overtredingen. Excelsior’31 wist hier verder niet van te profiteren om na een zesde overtreding te mogen aanleggen vanaf tien meter.

Na rust liet Excelsior’31 meer strijdlust zien. Het creëerde in tegenstelling tot vele andere wedstrijden behoorlijk veel kansen in één helft. De één nog mooier dan de ander, maar de paal of de uitblinkende keeper van de Rotterdammers stond in de weg. In minuut negenentwintig was de wedstrijd helemaal gespeeld nadat Excelsior’31 tot tweemaal toe werd weggecounterd. Niet heel veel later werd het ook nog 1-7, wat tevens de eindstand was. Naast deze nederlaag was ook het geblesseerd uitvallen van Niek Haase een domper voor de rood-witten.

Ondanks deze nederlaag kon Excelsior’31 afgelopen vrijdag wel de eerste punten bijschrijven in de eerste divisie. De gestaakte wedstrijd van 16 oktober tegen ZVV Amersfoortse Boys (9-2 voorsprong) is definitief als eindstand aangemerkt. Wel staan de Rijssenaren nog steeds onderaan met drie punten uit acht wedstrijden. De drie teams boven Excelsior’31 hebben ondertussen vier punten verzameld, met daarbij een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week vrijdag 13 november staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Om 21.00 uur in sporthal de Reggehal is dan TZR Fermonia Boys de tegenstander. Het team uit Roermond staat momenteel op een vierde plaats.

Doelpunten Excelsior’31: Miguel Parera

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (keeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, John Lubbers, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Henk Lankamp, Miguel Parera en Niek Haase
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent-coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel