Excelsior'31 schudt HZVV van zich af (6-1) (samenvatting/foto's geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 schudt HZVV van zich af (6-1) (samenvatting/foto's geplaatst!)

Excelsior'31 schudt HZVV van zich af (6-1) (samenvatting/foto's geplaatst!)

* Klik hier voor 161 foto's (copyright www.excelsior31.nl) 

* Reactie Jurriaan Seppenwoolde bij Radio 350 (Henk Damkat)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Dylan Vosskühler




* Reactie Rob Snijders


 

Door Martin Klaassen

Simon Baysoy had het in zijn openhartige interview dat vrijdag op de site verscheen (leestip!!) al aangekondigd: de linksback moet even gas terug nemen en speelt tegen HZVV niet. Excelsior’31-trainer Rob Snijders vulde de vacante plek op door een basisplaats voor Dylan Vosskühler in te ruimen. Hij startte als rechtsback, zodat er achterin verder niet geschoven hoefde te worden. Op het middenveld en in de aanval prijkten de bekende namen op het wedstrijdformulier. Dat zorgde ervoor dat de luxe inval-aanvallers Cem Köse en Patrick Gerritsen op de bank plaatsnamen. Naast hen zaten Mark Breukink en Wilco Nieuwenhuis.

Het eerste kwartier is in een zin met twee woorden na de dubbel punt af te doen: niet best. Het was te hopen dat in de 15e minuut een mooi opgezette aanval, met een vlammend afstandsschot van Michel Gerritsen het startsein zou zijn voor meer fut en precisie. Dat bleek deels waar. Er ging nog wel een breedtepass over de zijlijn, maar er volgde ook een openingstreffer. Joran Pot speelde Niek Davina in, kreeg de bal terug en stond voor HZVV-doelman Hidde Streutker. Pot wist net voor Streutker in kon grijpen de bal langs hem in de hoek te plaatsen: 1-0.

De 2-0 viel vervolgens snel. Opnieuw was Joran Pot de gevierde man. Hij kreeg de bal op het presenteerblaadje van de actieve Gradus Hempenius. De actieve middenvelder nam een hoekschop slim. Pot liep vanaf de rand van het strafschopgebied in, kreeg de bal en drukte succesvol af.

Na rust probeerde de promovendus met twee frisse aanvallers voorin nog wat opschudding teweeg te brengen. Effect had dit niet. Excelsior’31, dat kwalitatief een klasse beter was, zorgde ervoor dat de gasten uit Hogeveen zich geen illusies hoefden te maken. Gradus Hempenius stuurde Hakim Ezafzafi diep. De snelle aanvaller, die tot dusver slechts 1 competitiedoelpunt maakte, scoorde overtuigend zijn eerste echte velddoelpunt: 3-0.

Excelsior’31 was daarna op toeren en het weerwerk van HZVV werd steeds kleiner. Er brak een fase aan waarbij bijna iedere loopactie in de diepte door de aangever op waarde werd geschat. Hempenius was de eerste die vrij voor doelman Streutker werd gezet. De afronding was subliem: 4-0. HZVV kwam tussendoor nog met een verrassend afstandsschot van Jordy Beeksma op de proppen. De bal kwam via de paal het veld ingestuiterd. Het lukte Pim de Jonge in de rebound niet om de attent keepende Arjan Kok te verschalken.

Het schampschot was nog maar net gelost of Excelsior’31 maakte de vijfde treffer van de middag.  Ezafzafi maakte zijn tweede. Aan het doelpunt zat de glans die hij al even niet meer had laten zien. De spits stuurde op snelheid zijn tegenstanders het bos in en plaatste de bal stijlvol, a la Thierry Henry, langs de doelman.

De ingevallen Patrick Gerritsen prikte een minuut later ook zijn doelpuntje mee. Ook hij werd diep gestuurd en stuurde de bal uitstekend de hoek in: 6-0. Pim de Jonge redde, voordat de wedstrijd naar het eind kabbelde, de eer voor de Drenten. Zijn vrije trap van buiten het strafschopgebied, had de linker bovenhoek als eindbestemming.

Excelsior’31 – HZVV 6-1 (2-0)

Doelpunten:

26. Joran Pot 1-0
31. Joran Pot 2-0
48. Hakim Ezafzafi 3-0
53. Gradus Hempenius 4-0
66. Hakim Ezafzafi 5-0
67. Patrick Gerritsen 6-0
71. Pim de Jonge 6-1

Gele kaarten:

Stefan Korf, Pim de Jonge (HZVV)

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Patrick Jurgens, Melvin Velthuis (65. Mark Breukink), Jurriaan Seppenwoolde, Dylan Vosskühler, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa (59. Cem Köse), Joran Pot, Niek Davina, Gradus Hempenius (59. Patrick Gerritsen), Hakim Ezafzafi.

HZVV: Hidde Streutker, Reza Hosseini, Erwin Breukelman, Arjan Kleine, Stefan Korf, Pim de Jonge, Jordy Beeksma, Vincent Coulier, Arjan Akkerman, Rick Broek (46. Marlon Luchtenberg), Stefan Kikkert (46. Frank Strijker)

Kalender icoon maandag 9 november 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers