Excelsior'31 2 weet weer wat winnen is

Foto bij Excelsior'31 2 weet weer wat winnen is

Verslag De Tubanters 2 - Excelsior'31 2

De wedstrijd begon om 16.00 uur. Een tijd waar beide ploegen aan moesten wennen. Dit zag je overigens niet in de wedstrijd terug. Vanaf het begin werd er door beide partijen op een zeer hoog tempo gespeeld. Tel daarbij op het natte kunstgras en het tempo was bij vlagen moordend. Een goed spelend Tubanters zorgde ervoor dat wij geconcentreerd moesten voetballen.

In de 9e minuut van de wedstrijd kwam Excelsior'31'2 op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Gertjan Schultink. Vanuit de corner knikte hij de bal goed binnen. Bij Studio Sport zouden ze het doelpunt toekennen aan een speler van de tegenpartij, die de bal het laatst raakte, wij geven Gertjan de eer.

Ondanks een aantal goede kansen en mooie aanvallen viel het tweede doelpunt pas in de 50e minuut. Daarvoor hadden de tubanters ook al de paar mogelijkheden gekregen. Kevin Jansen tekende voor de 0-2 door een goede voorzet van Marco Hopman goed af te ronden.

Vanaf dit moment was het verzet van De Tubanters gebroken. Zeker toen de 0-3 vijf minuten later gescoord werd. Marco Hopman rond koelbloedig af na een mooie aanval waarbij Kevin Jansen ditmaal de assist gaf.

In de 70e minuut scoort Yorick Calkhoven de 0-4 na wederom een assist via de paal van Kevin Jansen. Gertjan Schultink tekent in de 86e voor het slotakkoord door wederom vanuit een corner in te knikken. Ditmaal kon er geen tegenstander aankomen.

Het was een leuke en vermakelijke wedstrijd die op een hoog tempo werd gespeeld, mede dankzij een prima spelend De Tubanters. Het belangrijkste voor ons was dat we een strijdend elftal gezien hebben waarbij er tevens goed voetbal werd gespeeld.