Reserves Excelsior’31 houden de tweede plek vast in bekerpoule

Foto bij Reserves Excelsior’31 houden de tweede plek vast in bekerpoule

Samenvatting Excelsior'31 2 - Morado CF 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 2 een gelijkspel behaald tegen het tweede team van Morado CF uit Nijmegen, waardoor de nog maximaal haalbare tweede plaats in de bekerpoule vastgehouden werd. Helaas geld voor deze poule de gouden Top Gun regel: ‘no points for second place’, waardoor uitschakeling een feit is. Door het forse aantal blessures binnen de selectie miste het tweede team deze avond de nodige vaste spelers. Om deze reden werden keeper Joost Overeem, Daan Kreijkes, Lennart van de Maat, en Maurice Brunsman uit het derde team samen met John Lubbers uit het eerste team, aan de selectie toegevoegd. Ook tacticus Erik Baan van het derde team was deze van de partij, omdat Arjan Kistemaker deze avond verplichtingen elders had.

Excelsior’31 begon onwennig aan de wedstrijd, en het was zoeken naar vastigheden binnen het team. Morado CF 2 maakte hier goed gebruik van en nam het initiatief in de wedstrijd, dit resulteerde al gauw in de 0-1. Hierna pakte Excelsior’31 de wedstrijd goed op, en drong de tegenstander terug op de eigen helft. Rik Harbers was in deze periode de gevaarlijkste man aan de kant van Excelsior’31, maar zijn strakke voorzetten vanaf de linkerkant konden net niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Net op het moment dat Morado CF weer beter in de wedstrijd kwam en druk zette was het Maurice Brunsman die met een strakke combinatie via John Lubbers de verdediging open sneed, de keeper omspeelde, en op deze manier enkele minuten voor rust de 1-1 op het scorebord zette.

Excelsior’31 rook dat er meer te halen viel, maar begon desondanks zeer zwak aan de tweede helft. Al na enkele minuten wist een speler van Morado CF een klutssituatie voor het doel tegen twee spelers van Excelsior in zijn voordeel te beslechten, en de 1-2 binnen te prikken. Excelsior’31 liep daardoor weer achter de feiten aan. Toch wist het, net als in de eerste helft, Morado CF weer terug te drukken op de eigen helft, maar werden kansrijke situaties zeer slordig uitgespeeld, en de kansen die het kreeg werden 1 voor 1 vakkundig om zeep geholpen. Toch was het weer Maurice Brunsman, die na een goede interceptie van de sterk spelende Daan Kreijkes, de keeper van Morado CF met een puntertje wist te verschalken. Na deze gelijkmaker leken beide teams wel vrede te hebben met een gelijkspel, want tot grote kansen kwam het niet meer.

Nu het bekertoernooi ten einde is kan Excelsior’31 2 zich vol focussen op de competitie, waarin de strijd bovenin ongenadig spannend is. Volgende week vrijdag 4 December speelt het de uitwedstrijd tegen ZVV Sparta/De Laak 1, die op basis van verliespunten de lijstaanvoerder zijn in de Hoofdklasse G. Bij een overwinning kan Excelsior’31 2 echter op 1 punt komen, en zodoende bovenin blijven meestrijden om de bovenste plaatsen.

Doelpunten Excelsior’31 2: Maurice Brunsman (2x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (keeper), Remco Haan, Rik Harbers, Gerald Keizer, Daan Kreijkes, Lennart v/d Maat, Maurice Brunsman en Joh Lubbers
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Erik Baan