Verdienstelijke remise Excelsior'31 2 tegen VVOG 2

Foto bij Verdienstelijke remise Excelsior'31 2 tegen VVOG 2

Excelsior'31 2 - VVOG 2 2-2 (0-0)

Verslag door coach Tim Berns
Met nog drie wedstrijden te gaan voor de winterstop was het belangrijk voor Excelsior31 2 dat er tegen VVOG 2 punten werden gepakt.  De 2-2 eindstand werd met blijdschap en opluchting verwelkomd.

In de eerste helft had VVOG het betere van het spel. Via het middenveld creëerden zij een aantal goede kansen waarbij wij het geluk hadden dat ze niet tot scoren kwamen.

Ondanks de goede beleving en de wil om er iets van te maken gaven we teveel ruimte weg op het middenveld. De linies waren niet compact en mede hierdoor was VVOG de betere partij.

Vlak na rust kwam VVOG snel op een 0-1 voorsprong. Door een individuele fout kreeg de aanvaller van VVOG een niet te missen kans in de 46e minuut. Ondanks deze tegenslag trokken we het spel meer en meer naar ons toe en creëerden een aantal goede kansen om de stand gelijk te trekken.

In de 51e minuut was het raak, Marco Hopman scoort na een mooie aanval en assist van Gertjan Schultink. Een terechte gelijkmaker op basis van de verhoudingen op dat moment.

Na de gelijkmaker was Excelsior'31 2 nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. VVOG werd sporadisch gevaarlijk en het wachten was op de volgende treffer van Excelsior´ zijde.

In de 60e minuut gebeurde er echter iets vreemds. VVOG scoort de 1-2 vanuit een buitenspel positie. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter af omdat de grensrechter van Excelsior´31 de vlag omhoog stak, net voordat de speler van VVOG de bal kreeg.

Uit reflex gevlagd naar de mening van de scheidsrechter en daarom een geldig doelpunt. Het meest bijzondere is dat de leidsman na protesten van spelers direct aangaf dat het inderdaad buitenspel was maar dat de grensrechter de gemaakte afspraken niet na kwam.

Laten we het erop houden dat we de dupe zijn van een moment van verstandsverbijstering bij de scheidsrechter. Fouten maken doet iedereen maar een bewuste actie als die van de scheidsrechter is heel vervelend voor de spelers en de sport.

Na deze tegenslag hebben we alles op alles gezet op de gelijkmaker te maken. Dit lukte na lang aandringen in de blessuretijd. Marco ten Bolscher schoot de 2-2 binnen en beloonde zichzelf en het team voor een goede 2e helft.

De gelijke stand is een terechte uitslag op basis van de hele wedstrijd.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg 2 op het programma.